Терзић: Сачекаћемо коначан став УЕФА

БЕОГРАД: У контакту смо са људима из УЕФА и Европске клупске асоцијације, пратимо ситуацију, изјавио је генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић поводом формирања нове европске Суперлиге.
zvezdan
Фото: Youtube/ K1

"У контакту смо са људима из УЕФА и Европске клупске асоцијације, пратимо ситуацију. Сацекаћемо да видимо да ли је ова одлука уопште примењива собзиром да су фудбалски савези Енглеске, Француске, Немачке, Шпаније и Италије против формирања супер лиге. Ту се отвара много питања сада. Сачекаћемо коначан став УЕФА по овом питању, која се такође противи формирању Суперлиге", рекао је Терзић у писаној изјави достављеној медијима.

Дванаест најбогатијих клубова Европе, међу којима су Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед и Тотенхем, Милан, Интер и Јувентус, Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид, договорили су формирање нове европске Суперлиге.

"Данас почиње конгрес УЕФА, видећемо какве ће одлуке бити донесене по овом питању и какво алтернативно решење има УЕФА. Тек после тога можемо као клуб да кажемо нешто конкретније", рекао је Терзић.

"Али генерално сам против оснивања Суперлиге Европе, и као клуб ћемо се борити против формирања, јер је та лига замишљена да богати клубови постану још богатији, а сви остали јос сиромашнији. Продубљује се ионако превелик постојећи јаз међу клубовима", рекао је Терзић и додао:

" Спорт губи своју суштину, губи фер плеј. Црвена звезда је бивши првак Европе и због постојећих финансијских разлика већ је платила велики цех у последњих 25 година. Ово ће бити катастрофа за цео европски фудбал: систем који не даје шансу свима, американизација спорта, нарушава се европски модел спорта, нарушава се фудбалска пирамида, 12 клубова на једној страни против стотине хиљада других и нема механизма солидарности према осталим клубовима и лигама....", навео је Терзић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести