Терзић: Шансе да УЕФА усвоји жалбу 50:50

БЕОГРАД: Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да су шансе да УЕФА усвоји жалбу на казну "затварања трибина" за меч против ЦСКА у Лиги Европе пола-пола.
Zvezdan Terzic
Фото: Tanjug

"У четвртак нам истиче рок са захтевом да нам доставе одлуку са образложењем, а потом имамо три дана да саставимо жалбу и пет дана да је пошаљемо. Ссансе су 50:50, свесни смо да не стојимо најбоље и да имамо дебео досије, али имамо и доста аргумената у нашу корист. До краја јануара добићемо одлуку", рекао је Терзић.

Он је изјавио и да ће доласци појачања зависити од одлазака и потврдио да понуде иностраних клубовима имају Ричмонд Боаћи, Гелор Канга, Дамијан Ле Талек и Мичел Доналд.

"Нико није дошао и отишао, стартујемо припреме са провереним и доказаним снагама у сезони у којој смо много пута обрадовали навијаче. Крећемо много јачи, с обзиром кад се сетимо како је летос било, доводили играче у ходу... Много разлога за оптимизам имамо", рекао је Терзић новинарима на почетку припрема у Београду.

Он је поручио да постоји списак потенцијалних новајлија, на коме су двојица у првом плану.
Београдски медији раније су писали о нападачу Олимпијакоса Мохамеду Ел Фардуу Бену и Милану Јевтовићу из Анталије.
"Милојевић има две жеље, до пута на Кипар покушаћемо да их остваримо. Сви доласци зависе од одлазака. Биће најмање буран прелазни рок.. Могуће је да Боаћи напусти клуб, Звезда живи од прихода трансфера, видећемо. Имамо спремне замене, али нећемо да откривамо имена. Неће бити гомилања, Милојевић неће то да ради како не би нарушио атмосферу".

Нагласио је и да квартет странаца добија одличне финансијске услове, али да Звезда није задовољна понудама за обештећење.
"Разговарамо свакодневно са Боаћијем, Кангом, Доналдом и Ле Талеком. Сјајну сезону имају, изузетне услове добијају, којима не можемо да парирамо. Спремни смо да и за њихове одласке, замене би биле квалитетне. Ипак, заинтересовани клубови нису спремни да дају велико обештећење".

Према његовим речима постоји велика вероватноћа да штопер Срђан Бабић потпише трајни уговор са Звездом.
"Бабић је показао завидан квалитет. Имамо договор са Сосиједадом за јун и већ смо ступили у контакт са њима. Имамо опцију откупа и Шпанци се ништа не питају", закључио је Терзић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести