Терзић: Смањили смо дуг за 41 милион, сада је 13 милиона

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Црвена звезда смањио је на 13 милиона евра после пласмана у Лигу шампиона, изјавио је генерални директор Звездан Терзић.
Zvezdan Terzic
Фото: Tanjug

Терзић је у интервјуу Блицу истакао да је, откад је дошао у Звезду лета 2014. године, смањен дуг клуба за чак 41 милион евра.

"Дуг Црвене звезде је смањен на 13 милиона евра, значи вратили смо 41 милион дуга. Осим тога, према проценама Трансфермаркта, који је најупућенији, вредност нашег тима је 44 милиона евра. То је као да имате фирму која дугује 13, а у магацину има складиште на 44 милиона. Могли смо са данашњим даном да будемо на нули или у плусу, да смо хтели да продамо Родића за три , Крстичића за 2,5, Јовељића за четири и Бена за пет милиона. То су све понуде које смо имали на столу последња два дана прелазног рока, али нисмо желели да слабимо тим", рекао је Терзић за Блиц.

Он је додао да циљ Црвене звезде није само да буде без дугова, већ и да има квалитетну екипу.

"У овом моменту, овај дуг не оптерећује Звезду. Посебно сам поносан на то што смо у последње четири године у буџет Републике Србије уплатили 15 милиона евра кроз порез".

Терзић је подсетио да су 2014. ревизорска кућа УЕФА и домаћа ревизорска кућа предлагали банкрот клуба.

"Свако је рекао да је Црвена звезда клинички мртва. Поред дуга од 54 милиона евра, било јој је потребно између 10 и 12 милиона годишње за живот. И све смо издржали. Ово би требало изучавати на универзитетима - како смо од клуба пред банкротом дошли до тога да живимо снове милиона навијача и играмо Лигу шампиона".

На приче да је "Звезда на државним јаслама" одговара да су то злонамерни коментари.

"Све табуе који прате клуб тешко је и демантовати. Сви који су злонамерни према Звезди, нама лично, председнику Александру Вучићу, они креирају негативну кампању. Причају да је Звезда државни пројекат и да користимо државу као краву музару, да трошимо паре пореских обвезника. Све то не одговара истини. Ми у клубу смо захвални Александру Вучићу, који не крије да је велики звездаш и сваког дана то и доказује. Имао сам увек његову подршку, јер сам на његов предлог и дошао овде 2014. Та подршка је значила, значи и данас. Али, да он злоупотребљава своју функцију да би на штету других помагао Звезди једноставно није тачно", закључио је Терзић, подсетивши да су црвено-бели за четири године остварили приход 100 милиона евра, а да је више од половине захваљујући трансферима играча.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести