Тите: Поштујемо Србију, прва утакмица је изузетно важна

ДОХА: Прва утакмица је изузетно важна, ово је највеће такмичење на свету, сањамо да будемо победници, поштујемо ривале, али морамо и себе, изјавио је данас селектор Бразила Тите уочи утакмице са Србијом.
2
Фото: AP Photo/Andre Penner

Бразил и Србија сутра од 20 сати играју први меч Г групе на шампионату у Катару.

"Србија има доста искуства, са добрим резултатима, имали су неке повреде, пратимо их, врло их поштујемо, сигуран сам да ће сви бити спремни, али фаворити смо само док не уђемо на терен. Посебно морамо да обратимо пажњу на њихове офанзивне каракеристике", изјавио је Тите на конференцији за медије у Дохи.

Нећу вам рећи састав, јер не желим да откривам карте, али имамо различите опције, казао је он.

"Из искуства које имам са овим подневљем добра је ствар што имамо пет измена. То нам даје могућност да мењамо ритам током утакмице", истакао је Тите.

Јасно је да имамо два или три модела игре, изабраћемо онај који је најбољу у односу на карактеристике које има Србија, јасно је поручио селектор Бразила.

Капитен Бразила Тијаго Силва изјавио је да ће његов тим дати све од себе на мечу са Србијом.

"Осећамо и верујемо у себе и све што смо урадили. У доброј смо ситуацији, сви смо здрави, верујте у нас и будите сигурни да смо спремни да дамо све од себе. Изванредна атмосфера, срећни смо када смо заједно, имамо сјајан микс искуснијих и старијих играча", рекао је Тијаго Силва.

И дебитанти на Мундијалима су искусни, попут Родрига, који је био кључни играч Реала, додао је он.

Тијаго Силва је био капитен Бразила и на Мундијалу 2014. године.

"Спреман сам и захвалан на прилици да будем капитен Бразила, као и да будем део тима у овим годинама. Морамо да будемо спремни, јер знамо колико је важна прва утакмица, никако не би било добро да буде нерешено због пролаза у нокаут фазу", навео је капитен Бразила и додао да су њему и његовим саиграчима инспирација шампиони са претходних Мундијала.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести