Тончев: Раднички неће бити успутна станица играчима

НИШ: Први човек Радничког из Ниша Ивица Тончев оценио је да је неуспех у квалификацијама за Лигу Европе против Флоре из Талина велика лекција за све у клубу, али и све у српском фудбалу.
Ivica Tončev Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Фудбалски клуб Раднички не тражи било каква оправдања за неуспех у квалификацијама за Лигу Европе, већ ће руководство, након што се смире страсти хладне главе анализирати све што се десило у протеклом периоду. Већ су уочене грешке, на чијем решењу ће се свакако радити како се не би опет поновиле. Између осталог, имајући у виду финансијску стабилност клуба али и залагања током квалификација размотриће се сви уговори фудбалера. Суштина је да више неће бити дозвољено да екипу чине играчи са уговорима од шест месеци или годину дана, који се понашају као да је Раднички само успутна станица на њиховом путу у иностранство. Својом неозбиљношћу и незалагањем на утакмицама показали су да не поштују клуб у који су дошли и који им је дао велику шансу да покажу свој таленат", истакао је Тончев.

Он је нагласио да је такво понашање неприхватљиво јер је клуб учинио све да имају најбоље могуће услове да се развијају и граде каријере, што су појединци прокоцкали. Он додаје да више нема никаквих дилема да је основни проблем у Србији код фудбалера.

"Српски фудбал је дефинитивно за наше фудбалере само нека пролазна варијанта. Сви се понашају као да су на аутобуској станици или на аеродрому. И сви наводно чекају финансијски огромне аранжмане, уопште не мисле на клубове у којима играју, већ чекају позиве. Па ако их буде одмах одлазе, а ако тога нема тек онда су им добри домаћи клубови. Не желим да будем демагог, али рећи ћу оно што мора да буде обавеза свих у фудбалу Србије - мораће сви клубови да се боре против ове и овакве појаве", указао је Тончев.

Говорећи о одласку фудбалера из претходне сезоне Тончев истиче да Раднички многе од тих фудбалера није могао да задржи и додао да је због тога нишка екипа остала без костура тима из претходне сезоне.

"Наша управа ће наредних дана донети одлуку да се уговори са фудбалерима и најмлађим и најстаријим, убудуће потписују на најмање три године. На тај начин нећемо дозволити да Ранднички остане само са четири или пет фудбалера из претходне сезоне. Нема више уговора на шест месеци или годину дана. Нећемо дозволити да нас нико уцењује, да после кратког времена проведеног у Радничком појединци одлазе и остављају клуб на цедилу", нагласио је Тончев.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести