Тони Корс у надокнади донео победу Немцима за останак на првенству (2:1)

Спектакуларним голом Тонија Кроса у 95. минуту, Немци су испели да победе Швеђане и задрже шансе за пласман у осмину финала Светског првенства у Русији.
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Већ на почетку утакмице немци су жестоко кранули напред о чечму сведочи и податак да су за само седам минута игре имали 122 успешно размењена паса, наспрам свега четри Швеђана који су чекали прилику за контру.

 У томе су и успели из другог покушаја. Наиме у 32. минуту, Тоивонен је искористио грешку Тонија Кроса који је изгубио лопту на средини терена. Тоивонен је сам избио пред голмана Милера и феноменалним лоб удфарцем матирао вратара немачког тима. 

Фото: EPA-EFE/RONALD WITTEK

После овог гола Немци су још јаче кренули у напад. Тако је почело и друго полувереме - тоталном офанзивом Немаца. И већ у 48. минуту дошло је до изједначења. Вернер је убацио са крила и Ројс се најбоље снашао у гужви у петерцу Швеђана.

Немци, ко Немци, не одустају. Следи напад за нападом, шанса за шансом, ударац за ударцем. Шутирају и Крос, Милер, Ројс и Гомез који је у међувремену ушао у игру, али ниједна шанса на бива претворена у гол. Швеђани се бране, али Немци ипак пробијају последњу линију одбране. Ипак, у само завршници немају довољно среће.

Фото: EFE/FRIEDEMANN VOGEL EDITORIAL

У 81. минуту нови шок за Немце. Због другог жутог картона из игре је искључен Џером Боатенг, као да Јоаким Лев и без тога није имао проблема. У недокнади времена Немци су умело постигли гол за победу. Шутирао је Јулијан Брант и погодио стативу.

И када се чинило да је све готово и да ће Немци после 70 година по први пут испасти са Светског првенства у групној фази, магичним голом из слободног ударца Тони Крос их је задржао у игри.

Немци након ове победе имају три бода, исто као и Швеђани. На првом месту у групи су Мексиканци са шест бодова из две утакмице, а последњи, без бодова, су Корејанци,

Р. Д.

Фото: PA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Фото: PA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
Фото: EPA-EFE/RONALD WITTEK

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести