Тополчани чувају традицију непобедивости

(П)остао је ТСЦ прави баук за екипу Војводине, пошто је у суперлигашкој премијери на „Карађорђу“ и други пут савладао црвено-беле.
Ф. Бакић/ Фудбалери Војводине и ТСЦ-а одиграли борбену и веома динамичну утакмицу
Фото: Ф. Бакић/ Фудбалери Војводине и ТСЦ-а одиграли борбену и веома динамичну утакмицу

Новосађани ни у четвртој утакмици са екипом из Бачке Тополе нису осетили сласт победе, док је њихов ривал показао да се с великим амбицијама враћа у борбу за излазак на европску сцену. Победника је решио гол Петковић у 30. минуту и, када се подвуча црта, бодове су заслужено освојили гости. 

Од старта се видело се да ћемо присуствовати тврдој утакмици и правој шаховској партији тренера Лалатовића и Крстајића. Борба се углавном водила између два шеснаестерца, а ни једна од екипа није успевала да створи преимућство. Ипак, у 3. минуту Војводина је извела лепу акцију, лопта је стигла до Миљана Вукадиновића, он је шутирао а лопта је отишла преко пречке. Све до 26. минута ништа значајније није се дешавало када је о шансама реч, да би екипа из Бачке Тополе извела брзу акцију, лопта је стигла до репрезентативца Ненада Лукића који је шутирао са двадесетак метара доста непрецизно.

И када се чинило да гол може да падне једино као плод пропуста неке од одбрана, ТСЦ је извео сјајну контру, Ђуро Зец је успео да се ослободи пратње Бјековића и шутира ка голу домаћина, голман Никола Симић одлично је реаговао и одбио тај ударац, у наставку акције лопта је стигла до искусног бека Марка Петковића који је упутио топовски ударац и, уз помоћ Бјековића, довео свој тим у вођство.

Фото: Ф. Бакић/Војводина-ТСЦ

Никако Војводина није успевала да наметне жељени ритам, да будемо прецизнији - гости су веома добро контролисали игру и једино што смо до краја полувремена успели да забележимо био је детаљ из 36. минута када је Дринчић извео слободан ударац, на другој стативи пронашао је Славка Бралића, али је његов ударац отишао преко пречке.

Очекивао се силан налет црвено-белих у наставку, али су први запретили гости. Додуше, нису створили у првих 10 минута другог полувремена ни једнуправу шансу, али су у неколико наврата извели опасне атаке ка голу Симића. Тек тада кренула је Војводина много отреситије, али је у 58. минуту шансу имао ТСЦ, када је после центаршута Лукића г Станојев могао да повиси на 2:0.


Лалатовић искључен

Када је прилично несигурни арбитар Срђан Јовановић означио крај првог полувремена пришао му је тренер Војводине Ненад Лалатовић и неколико минута с њим жустро дискутовао. Након тога арбитар је тренеру новосадске екипе показао црвени картон, па је у наставку утакмице домаћи тим предводио Драган Шарац. 

Фото: Ј. Грлић/Ненад Лалатовић зарадио црвени картон


Тек у 63. минуту бележимо прву изгледнију ситуацију пред голом гостију, када је Дринчић упослио Вељка Симића а овај шутирао преко гола. Седам минута касније Миљан Вукадиновић избио је сам пред Филиповића, али је дао  нешто дужи пас, па су гости отклонили  опасност по свој гол. Умели су Тополчани у тим тренуцима, захваљујући искуству, да без проблема бране минималну предност, да би у 82. минуту Гемовић прошао по левој страни, центрирао на петерац, где је Човић добро реаговао и замало био непрецизан. Нервоза на терену у оба табора стално је расла, читав плен био је све ближи одласку у Бачку Тополу, а у првом минуту надоканде времена могла је Војводина да стигне до поравнања, када се лопта  одбила од једног гостујућег играча и завршила у корнеру.

А. Предојевић

Војводина - ТСЦ 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, судија: Јовановић (Београд). Стрелац  Петковић у 30. минуту. Жути картони: Стојковић и Човић (Војводина), а Томановић, Антонић и Петковић (ТСЦ). Црвени картон: тренер Војводине Ненад Лалатовић у 45. минуту.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 6,5, Бјековић 6 (Андрић 6), Бралић 6,5, Саничанин 6,5, Ђорђевић 6, Стојковић 6, Дринчић 6,5, Вукадиновић 6, (Новевски), В. Симић 6,5 (Бојић 6), Зукић 6 (Човић 6,5), Мркајић 6,5 (Гемовић 6).

ТСЦ: Филиповић 6,5, Петковић 7, Томановић 7, Бабић 6,5, Сантрач 6,5 (Бањац), Тумбасевић 6,5 (Ђаковац 6,5), Антонић 6,5, Зец 7,5, Петровић 6,5, Станојев 6,5 (Дуроњић), Лукић 7.
 

Младен Крстајић презадовољан

Искрено, очекиван је бољи фудбал у војвођанском суперлигашком дербију, али разлог са буду задовољни исходом имају  само у табору тима из Бачке Тополе.

- Знали смо који су основни адути и квалитети екипе Војводине, припремили смо се да их неутралишемо и у томе смо успели - рекао је тренер победничког тима Младен Крстајић. - Наравно да сам презадовољан због освајања три бода, чиме смодобили додатни замах у наставку првенства и у борби за излазак у Европу. Мислим да је аудиторијум крај ТВ екрана пратио добру утакмицу, а ми све већ окрећемо следећим изазовима.

Наравно, у табору Војводине није било места задовољству.

- Примили смо гол после грешке наше последње линије и испоставило се да је то одлучило победника. Знали смо да је ТСЦ за нас веома неугодан ривал, што се и потврдило. У другом полувремену покушали смо да стигнемо макар до изједначења, али смо неке шансе пропустили да реализујемо и бодови су отишли у Бачку Тополу. Није смак света, идемо даље, још пуно утакмица је испред нас – рекао је помоћни тренер Воше Драган Шарац. 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести