Трећа припремна утакмица Воше у Словенији: Зукић за нову победу Новосађана

После преподневног тренинга који су одрадили на терену у Термама Чатеж, играчи Војводине су у поподневном термину одиграли трећу контролну утакмицу на припремама у Словенији, а ривал им је била екипа дојучерашњег прволигаша ове земље Кршког.
krsko vosa
Фото: Моменат из утакмице Кршко – Војводина, фото: Дневник

За овај сусрет тренер Новосађана Ненад Лалатовић одлучио је да, поред повређених Васиљевића и Ђуришића, паузира и капитен Емил Роцков, шансу на голу добили су Никола Симић, касније и Немања Тороман, а капитенску траку понео је Ранко Веселиновић.

Прилично нервозна била је игра у првих двадесетак минута, па су виђена два жута картона и неколико грубљих стартова на обе стране, а при једном од њих дебљи крај извукао је Михајло Нешковић, који је нешто касније морао да напусти игру. Новосађани су поново били веома агресивни и настојали да што пре дођу у посед лопте, а прилике да савладају голмана Кршког имали су Матић у 8. и 22, као и Саничанин, после корнера Дринчића, у 20 минуту.


Председник пратио сусрет

Председник Војводине Војислав Гајић пратио је утакмицу у Кршком, у друштву једног од најближих сарадника Божидара Бероње и спортског директора Николе Лазетића.


Бојић је деловао знатно повученије него против Триглава, а у шпицу су, уз Бојана Матића, најистуренији били Ђуричин и Езе. Наш тим константно је диктирао ритам игре, имао знатно већи посед лопте, али су изостајале оне праве, стопостотне прилике. Лалатовић је тада променио стране Езеу у Нешковићу и у 32. минуту велику шансу имао је Огњен Ђуричин, управо после паса Нигеријца, али је његов ударац искоса завршио пар милиметара крај десне стативе.

У 43. минуту Воша је најзад крунисала бољу игру. Одлично је по десној страни продро Винсент Езе, правовремено упослио Дејана Зукића, а све бољи млади фудбалер из Новог Сада, прецизним ударцем по земљи, савладао је голмана Залокара.

На старту другог дела Ненад Лалатовић је направио неколико измена, а први је запретио  домаћин, када је, у 56. минуту, шутирао Равиоли, али је лопта отишла крај левог дирека. Само минут-два касније и Жабец је покушао, са истим исходом. Одговорио је наш тим у 60. минуту, када је лепо пред гол лопту убацио Матић, а Ђуричин се није најбоље снашао, иако је био у веома изгледној ситуацији. Поново је новосадски тим загосподарио тереном, па је пет минута касније фину прилику пропустио да реализује Кокир, на додавање Ђуричина. Лепо су комбиновали у 75. минуту Зукић и Кокир, али је нови ударац овог потоњег, не без муке, укротио голман Залокар.


Снимак сутра од 17 часова

Новосадска телевизија ће сутра емитовати снимак читавог тока утакмице Кршко – Војводина, с почетком у 17 часова и уз коментар колеге Лазара Куртеша.


Како се ближио крај сусрета, небо се све више тамнило, а почело је и да грми, па је владала дилема хоће ли, као и претходних дана, уследити јак пљусак, или ће утакмица бити завршена у регуларним условима. Видљивост је била све слабија, киша све јача, па је играчима оба тима било тешко да играју. Ипак, у последњим тренуцимна Дејан Зукић имао је још две лепе шансе, али се оба пута добрим интервенцијама истакао голман Залокар. На крају, Војводина је задржала предност и забележила нову, трећу победу и до краја припрема остала јој је још утакмица са Горицом, која је на програму 11. јула, а одмах потом Новосађани се враћају кућама.

Текст и фото: А. Предојевић

Фото: Dnevnik.rs

КршкоВојводина 0:1 (0:1)

КРШКО: Стадион „Матија Губец“, гледалаца: 150, судија: Парађик (Љубљана). Стрелац: Зукић у 43. минуту. Жути картони: Српак, Залокар (Кршко), а Ђуричин, Саничанин (Војводина).

КРШКО: Залокар, Флорјанц, Филиповић, Закрајшек, Српак, Дадић, Жабец, Ригони, Марциуш, Пушкарић, Соклер. Играли су још: Збиљски, Мрвич, Перић, Будан, Штајцер, Баришић, Попић, Штефанац, Смиљанич.

ВОЈВОДИНА: Симић, Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак, Дринчић, Нешковић (Зукић), Бојић, Езе, Ђуричин, Матић. Играли су још: Тороман, Лазаревић, Вучић, Ђурић, Топић, Милојевић, Кокир.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести