Тренер ФК Војводине Радован Кривокапић комплетира пролећни мозаик

Све је ближи 24. јануар, дан када ће се фудбалери Војводине преселити у Белек, где ће одрадити ударни део припрема за пролећни део сезоне.
Krivi2
Фото: Dnevnik.rs

То, опет, значи да се приближава и одлука шефа стручног штаба црвено-белих Радована Кривокапића о томе ко ће чекирати карту за авион којим ће Новосађани одлетети у Турску. Због тога сви кандидати за тим, а тренутно их има више од 35, настоје да радом и понашањем докажу члановима стручног штаба да баш они заслужују поверење и новосадски тренинзи протичу у одличном расположењу и без икаквих проблема.

„Играчима заиста није лако, али увек је тако када се екипа налази у овој фази припрема“, објаснио је Кривокапић.

„Немамо болесних или играча који се жале на повреде и, најкасније у уторак, одредићемо списак фудбалера на које ћемо се ослонити током пролећа.“

Воша је јуче оба тренинга одрадила у свом Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, користећи лепо време и велики труд радника да им на теренима створе што боље услове.

„Није било потребе да одлазимо на вештачку траву на терену код Новосадског сајма, већ смо овде испунили све оно што је планом тренинга било и предвиђено. Радили смо на техничко-тактичким задацима, пасовима и постављању основних постулата у игри коју ћу од екипе захтевати у наставку првенства.“

Већ сутра (субота) следи и прва треднинг утакмица, у којој ће старији новосадски суперлигаш одмерити снаге с екипом Бачке из Бачке Паланке. По много чему, биће то за појединце велика, али и последња прилика да се наметну.


Тројица или четворица голмана

Намера тренера Радована Кривокапића и спортског директора Саша Дракулића је да пут Турске поведу 26 или 27 фудбалера. Да ли ће голмани заузети три или четири места од тог броја, за сад још увек није познато.

„У договору с тренером чувара мреже Миланом Јованићем, одредићемо да ли ће у Белек путовати тројица или четворица голмана. У сваком случају, када је списак путника у питању, поновићу да ће све бити јасно у уторак“, нагласио је Кривокапић. 


„Имамо две идеје везане за овај сусрет. Пробаћемо да искомбинујемо ствари, како бисмо на делу видели све играче, што би значило да, у договору с Бачкопаланчанима, одиграмо утакмицу три пута по 30 минута. Ипак, много је реалније да то учинимо током 90 минута,  с тим да ће искуснији играчи, они за које знамо шта и колико могу и који су јесенас изнели терет обавеза, одрадити тренинг, док ће прилику да заиграју добити наши омладинци и сви они који још увек нису изборили место у екипи за Белек.“

Прелазни рок је почео, али Војводина, с изузетком повратника Вука Митошевића, још увек није ангажовала ни једног новајлију. Додуше, с екипом од првог дана припрема тренира и један тамнопути нападач пореклом с афричког континента, али његов статус још увек није познат.

„Волео бих да што пре ангажујемо новајлије, односно да то учинимо до уторка, када ћемо одредити списак путника за одлазак у Турску. Желео бих да у Белеку имам на окупу екипу на коју ћу моћи да рачунам у другом делу сезоне и да те две недеље рада искористимо за уигравање линија тима. Не знам да ли је и колико то реално очекивати, али се, ипак, надам да ће тако бити“, додао је Радован Кривокапић, шеф стручног штаба ФК Војводина.

Утакмица Војводина - Бачка на програму је у суботу, у ФЦ “Вујадин Бошков”, а њен почетак заказан је за 13 часова, уз слободан улаз на трибине.      

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести