Тренер Младости ГАТ Ристовски: Можемо да стигнемо до опстанка

НОВИ САД: Пред тим Младости ГАТ пролеће ће донети тежак, али не и неостварив задатак: да сачувају место у фудбалској Суперлиги.
p
Фото: Ljubomir Ristovski veruje u opstanak Novosađana u eliti/FK Mladost GAT

У односу на тим који је боје овог клуба бранио јесенас, отишло је чак 14 фудбалера, а чланови управе, заједно са шефом стручног штаба Љубомиром Ристовским, довели су десеторицу новајлија. Задатак од посебног приоритета биће да се велики број придошлица што пре уклопи у нови колектив, а управо ће на Ристовском и његовим сарадницима бити ни мало једноставан посао да то спроведу у дело.

Пре три дана Новосађани су се вратили с двонедељних припремама у Анталији, где су одиграли и четири тест утакмице. Савладали су пољски Сласк (1:0), ремизирали с трећепласираним тимом у првенству Јапана, екипом Хирошиме (0:0) и изгубили од Сегедина (0:2) и Пахтакора (0:1).

- Припреме су прошле онако како смо то и очекивали: у знаку доброг и напорног рада – оценио је Ристовски. – Терени на којима смо радили били су веома добри, време нас је послужило и могу да будем задовољан урађеним послом. Уз то, играчи су испољили максимално залагање, потпуно свесни ситуације на табели у којој се налазимо. Током зиме наш тим је претрпео велике промене, тако да нам је изузетно важно било да се играчи међусобно уиграју и свестан сам да је то тежак посао. Међутим, момци који су дошли показали су изузетне људске квалитете, тако да и у том сегменту могу да будем оптимиста.

Између осталих, стигла су и двојица странаца, Бразилац Кристијан дал Бело и Американац Ромејн Гал.

- Дал Бело је практично с нама од почетка припрема, већ се навикао на екипу и начин рада и верујем да ће бити спреман за недељну премијеру на „Карађорђу“, када ћемо да угостимо Јавор Матис. Гал је, међутим, стигао доста касније, одрадио је неке тренинге и одиграо 15 минута против Пахтакора. Види се да има квалитет који нам је потребан, а на његовом уклапању ћемо морати додатно да радимо, како би био у стању да нам што пре помогне. Што се наших играча који су обукли дрес Младости ГАТ тиче, добро су се аклиматизовали, прихватили стил рада на којем инсистирамо и, пошто је реч о истинским професионалцима, очекујем да дају пун допринос жељеним резултатима.


Избегли смо повреде

Посебно је Ристовски нагласио следеће:

- Иако су играчи свакодневно по два пута тренирали, а тренинзи нису били нимало лаки, добро је то што смо избегли теже повреде – нагласио је он. – Било је неких ситнијих озледа, које су брзо биле саниране, тако да су сви играчи максимално одрадили све оно што смо моји сарадници и ја од њих захтевали.


Што се тренинг утакмица које су „гатовци“ одиграли у Анталији тиче, Ристовски каже да и у томе има разлога да буде охрабрен.

- Најслабије смо одиграли први сусрет са Сегедином, иако смо и у њему имали прилика да остваримо бољи резултат. Имали смо у Турској озбиљне супарнике, на чему сам и инсистирао код чланова управе. У осталим утакмицама били смо и бољи ривал, иако смо, на пример, играли с јаким тимом Хирошиме, а онда и шампионом Узбекистана и редовним учесником Лиге шампиона Азије, екипом Пахтакора. Видео се напредак у нашој игри, па и у томе проналазим разлоге за додатно задовољство.

Дуел с Ивањичанима на почетку наставка биће од изузетне важности за амбиције млађег суперлигаша из Српске Атине.

- Како сада ствари стоје, с Јавор Матисом играмо у недељу на „Карађорђу“ и, свесни да нам неће бити лако, у тај дуел ући ћемо с намером да победимо и кренемо ка луци спаса. Навијачима Младости ГАТ поручујем да могу да се надају лепшим вестима с наших утакмица, да нас подрже, а ми ћемо да дамо све од себе како бисмо их обрадовали, баш као и чланове управе, односно нас саме – додао је Ристовски.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести