Тренер Ненад Лалатовић најавио растанак с Војводином: Одлазим јер део управе ме не жели

Иако је јучерашња конференција за медије сазвана поводом предстојећег суперлигашког окршаја Војводина - Златибор, који се у Новом Саду игра у понедељак (18), шеф стручног штаба Ненад Лалатовић највећи део времена искористио је да јавност упозна с којим се проблемима сусрећу он и фудбалери црвено-белих.
nenad lalatovic
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

- Мало је оних који се данас сећају ситуације од пре само две године када је Војводина тек у последњем колу лигашког дела првенства изборила право да заигра у плеј-офу и избегла наступе у плеј-ауту - подсетио је Лалатовић. - Од мог доласка на чело тима почели смо да обарамо старе клупске рекорде, освојили смо Куп Србије и два пута заредом, ево, налазимо се у врху српског фудбала. Сада нам се догодило то да смо изгубили  од Рада, а ретко је ко од новинара истакао чињеницу да смо наступили на Бањици без чак петорице стандардних првотимаца, веома важних за нашу игру. Уместо тога, почеле су критике на наш рачун, иако је домаћин упутио само два шута ка нашем голу. Уз то, шансу сам пружио неколицини младих играча, који су добили солидну минутажу, а то је нешто на чему ће се темељити политика клуба у наредном периоду. Они још увек не могу да буду носиоци игре, а јако је лако “погинути” када повучете такав потез. То је на својој кожи најбоље осетио Радован Кривокапић, који је стављао у први план младе момке, а онда је нестао са сцене, све до јучерашњег постављања на место селектора кадетске репрезентације наше земље.

Прича је ишла сама, потпитања Лалатовићу нису била потребна.


Потребни људи попут Збиљића

Ллатовић је недавно пратио прву утакмицу финала одбојкашког плеј-офа у Спенсу. 

- Био сам пре неки дан да гледам одбојку Војводина – Партизан, где сам добио подршку од неколицине присутних навијача. Одбојкашки клуб води Драгољуб Збиљић и када сам видео како се он радује сваком поену пожелео сам да се и код нас тако радују сваком нашем голу. Војводини је потребно више  људи као што је Збиљић, који живе за клуб - казао је Лалатовић.


- Великом броју наших првотимаца на крају првенства истичу уговори, а са мном, као шефом струке, нико из управе није поразговарао о томе да видимо ко би могао да остане, а ко ће бити слободан да тражи нову средину. Обавеза, такође, истиче и члановима стручног штаба, међутим, нисмо још имали разговоре ни на ту тему, иако је давно било време да то учинимо. Баш ме брига... Знам шта сам све урадио за Војводину, никоме нисам дозвољавао да ми се меша у посао и саставља екипу и то, очигледно, неким људима смета. Мени, међутим, смета то што се пљују и вређају наши играчи, баш они момци који у протекле две сезоне остварују сјајне резултате. Ја сам на њих препоносан!


О жребу за Куп Србије: Желимо у финале

У полуфиналу Купа Србије, на стадиону “Карађорђе”, 21. априла играће Војводина и Партизан. Биће то реприза прошлогодишњег дуела у Нишу, када су се ова два тима борила за трофеј, а успешнији су тада, после извођења пенала, били Новосађани.

- Нисмо могли да очекујемо да добијемо лаког ривала, јер све четири екипе заслужено су се нашле у завршници - оценио је Лалатовић. - У одмеравању снага с Партизаном очекује нас тешка утакмица, у којој ће се једни на друге намерити стари знанци и не верујем да ће некаква изненађења бити могућа. Црно-бели имају изванредан тим, иза њих је, до вечитог дербија, била серија од 19 везаних победа, а мој колега Станојевић јако добро ради с екипом. Ипак, бавимо се фудбалом, желимо да стигнемо до новог финала и учинићемо све што је до нас да то и остваримо.


Трофејни стручњак је наставио овај својеврсни монолог.

- Дешаваће нам се лошије партије, јер није лако да се мотивише екипа која је тако рано практично већ остварила циљ и пласирала се у Европу. Нисам у последње две утакмице притискао екипу, али сада ћу то поново да почнем да радим. Тражићу од ње да игра као да се боримо за опстанак и, тврдим, на крају првенства бићемо трећи на табели. Знате, свестан сам тога да сам уз ове играче који носе црвено-бели дрес постао бољи тренер и бољи човек. Моја реч далеко се чује и најбитније ми је то да ме навијачи Војводине воле и да с њима имам одличну сарадњу. Нисам ничији љубимац, доводим играче из наше лиге за много мање паре од ривала и имам резултате. То ме и чува, јер нисам ничији.

На крају, Ненад Лалатовић је рекао и следеће:

- Емотиван сам и срамота је то што нико из управе са мном и мојим сарадницима није сео да поразговарамо. Овог тренутка бих дао отказ да могу и, ево, поручујем клубовима у Србији - од лета ћу бити слободан! Нећу остати у Војводини, јер ме део управе не жели. А на навијачима је да оцене ко је овом клубу потребнији - ти људи или ја - поручио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести