Тренер новосадског Пролетера Ћурчић поднео оставку

Након убедљивог пораза од Партизана шеф стручног штаба Пролетера тренутно 14. екипе каравана Линглонг Суперлиге најавио је на конференцији за медије да ће под хитно обавити разговоре са управом клуба како би се у што скорије време изнашло најбоље решење да се екипа продрма из летаргије.
Trener Proletera Milić Ćurčić Foto: privatna arhiva
Фото: Тренер Пролетера Милић Ћурчић Фото: приватна архива  

Обавио је Милић Ћурчић разговор са директором клуба Гораном Антићем, понудио је оставку која је после опсежног пријатељског разговора прихваћена.

- Имао сам максималну подршку управе и људи из клуба, али сам још после меча са Партизаном и непреспаване ноћи одлучио да понудим оставку и повучем са места шефа струке. На овај потез одлучио сам се тешка срца обзиром да сам у клубу провео три прелепа месеца. Урадили смо доста добрих ствари у претходном периоду, имали тежак распоред, уз то у ходу смо формирали екипу, задесили су нас и пехови црвених картона и досуђени пенали. Једноставно у појединим утакмицама наше добре игре са Младошћу, Вождовцем, Спартаком, Чукаричким а посебно Војводином нису испраћене бољим резултатима и освојеним бодовима. Веровао сам и надао се да ће прва победа се Инђијом доста тога променити у нашу корист. Нажалост за ривала смо имали расположену, квалитетну екипу Партизана која нас је заслужено победила. Једино после пораза ми је преостало да понудим оставку и шансу пружим неком новом тренеру који би требао да продрма екипу.П ролетер по квалитетима на свим нивоима заслужује много бољи пласман од тренутног, отворио је душу Ћурчић и додао. - У братском и пријатељском разговору са Гораном Антићем прихваћени су сви моји наводи.


Остао само тренер Жигић

Како нам је истакао Ћурчић заједно са њим клуб напуштају и помоћници Дарко Жакула, Горан Вуковић и тренер голмана Миленко Бјекић.

- Захвалио би се комплетном стручном штабу, докторском и физиотерапеутском тиму, економу и играчима на изузетно високом професионалном односу према обавезама.

Наследник Ћурчића у магли

Након споразумног раскида сарадње, односно прихваћене оставке директор Пролетера Горан Антић захвалио се Ћурчићу на уложеном труду, пожелео му да у наставку каријере бележи успехе.

- Искрено ми је жао што је до овога дошло обзиром да смо били задовољни радом стручног штаба и Ћурчића. Нажалост солидне партије нису биле пропраћене адекватним резултатима па је за обе стране ово био прави потез да се екипа продрма. Још увек нисмо одлучили ко ће заменити Ћурчића, али се надам да ћемо у најскорије време наћи адекватно решење истакао је Антић.


„Пожелели су ми пуно среће у наставку каријере. Наравно да то исто желим и Пролетеру и мом будућем наследнику да што пре изађу из кризе резултата и екипу доведе у мирније воде”, истакао је на крају Милић Ћурчић.

Михајло Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести