Тренер Спартака Владимир Гаћиновић планира четири тренинг-утакмице до 30. маја

Оживео је током протекле седмице Градски стадион у Суботици. Суперлигаш Спартак почео је с тренинзима, а играчи су били подељени у чак четири групе, како би се испоштовале здравствене мере које су донели челни људи нашег националног савеза.
Vladimir Gaćinović  foto: A. Predojević
Фото: Владимир Гаћиновић  фото: А. Предојевић

На окупу нису сви кандидати за први тим, јер из Јапана се није вратио Нобору Шимура, који се код куће опоравља од прелома ноге, док посебно ради Дамјан Гојков, који је такође сломио кост у стопалу, па је сазона и за њега завршена. Додајмо да се у карантину налази  млади голман Мишо Дубљанић, који је паузу провео у родној Црној Гори и сада мора да „одради“ здравствену процедуру за повратак у Србију.

- Свему овоме треба додати и податак да се у Суботицу више неће враћати Португалац Леандо Андрезињо, којем смо се захвалили на сарадњи – објаснио је Владимир Гаћиновић, шеф струке „плавих голубова“. – До сада смо радили, сходно препорукама из ФСС, без међусобних контаката играча и инсистирања на самој игри, а од понедељка ћемо ући у пун погон. Време смо искористили за исправљање неких индивидуалних грешака које смо уочили у претходном периоду, па ће, верујем, момци бити спремни да у високом ритму одиграју преостала четири сусрета.

Хоће ли екипа коју предводите одиграти и неке тренинг-сусрете до почетка наставка борбе за бодове?

- Планирамо да одиграмо три или четири пробна дуела. У начелу, договорили смо утакмице са ТСЦ-ом, Пролетером и Војводином, а можда ћемо се састати и с прволигашем Бродарцем. Чекамо само да добијемо званично одобрење из ФСС-а, па да потврдимо те дуеле. Од понедељка уводимо тренинге два пуа дневно, а на окупу имам 33-34 кандидата за тим. Намера нам је да у суперлигашким окршајима пружимо шансу и неким од млађих играча, како бисмо видели на кога од њих можемо да рачунамо у следећој сезони. Наравно, у фокусу ће бити момци који су до сада изнели главни терет, а младићи морају добро да раде и заслуже прилику да на великој сцени покажу шта и колико тога могу.

Суботичани су били међу тимовима који су се залагали да се ипак одигра свих 11 сусрета, односно плеј-оф и плеј-аут?

- Били смо за ту солуцију, иако смо свесни да не можемо много на табели да одемо ни горе, ни доле.  Налазимо се у златној средини и жеља нам је да покушамо да остваримо што бољи пласман, јер је Спартак познат као развојни клуб, а више утакмица значило би и више прилика да додатно афирмишемо неке нове, младе фудбалере. Шта је-ту је, ФСС је донео одлуку и ми смо је прихватили и сада је важно да се максимално спремимо за финиш првенства.

А. Предојевић

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести