Тренер ТСЦ-а Золтан Сабо растерећено дочекује недељни дерби са Вошом

Знало се да је ТСЦ веома добра екипа и пре почетка суперлигашког надметања, али није било пуно оних који су очекивали да ће тим из Бачке Тополе после четири одиграна кола имати стопостотан учинак и бити у самом врху табеле.
zoltan sabo
Фото: Золтан Сабо, фото: ФК ТСЦ

Не бренујући пуно фаворите, који су то били барем на папиру, момци са севера Бачке показали су да играју јако добар фудбал и да им, по свему виђеном, заслужено припадају тренуци у којима имају право да уживају. Е, у недељу их очекује до сада најозбиљнији изазов, гостују лидеру Војводини у Новом Саду, и утисак је да се радују овом сусрету.

- Драго ми је што смо се нашли у ситуацији да имамо исти број бодова као и Војводина - уз осмех је рекао Золтан Сабо, тренер Бачкотополчана. - Не знам баш да ли наш сусрет са Новосађанима може да понесе епитет дербија, јер је Воша већи клуб, али смо на терену заслужили то, остваривши добар и убедљив старт у елити.


Воша заувек мој клуб

У једном периоду играчке каријере, између 1992. и 1996. године, Золтан Сабо је носио дрес Војводине. Потом је данас 47-годишњи стручњак у два наврата седео и на клупи Новосађана као помоћни тренер (2012. и 2015. године), па се може рећи да га за црвено-беле вежу лепе успомене.

- Немам никакву дилему, Војводина је увек била мој клуб и таква ће заувек и остати - искрен је популарни Золика. - Међутим, сви смо ми професионалци, размишљамо само о успесима екипе у којој сада радимо, а у мом случају то је ТСЦ.


ТСЦ је, између осталог, препознатљив по томе што остаје доследан сопственом стилу игре, оријентисаном ка офанзивном фудбалу.

- Нећемо мењати ништа у игри, покушаћемо да играмо на гол више од ривала. Ко буде у недељу бољи на “Карађорђу” тај нека победи, а наш стил је да играмо исто, без обзира на то ко нам је противник. Свесни смо квалитета Новосађана, имамо и ми наше адуте, па верујем да ће, надам се, бројна публика имати прилику да ужива у одличној представи. Ми долазимо са жељом да се покажемо у најбољем светлу и да докажемо да резултати које смо до сада остварили никако нису изненађење.

У екипи коју Сабо води игра већи број момака који су раније били у Војводини, или су поникли у њеној омладинској школи, попут Јанка Тумбасевића, Филипа Бабића, Владимира Бранковића, Владимира Силађија и да не ређамо даље.

- Заиста је доста наших фудбалера који су повезани с новосадским клубом. Има, како рекосте, и оних који су поникли у Вошиној школи, што само сведочи о квалитету њеног рада. Ипак, у недељу ће сви они размишљати једино о томе како да пружимо што бољу партију и покажемо све што знамо.

Сабо ће на располагању имати све играче, самим тим и могућност да на нови травњак новосадског стадиона изведе најбољих једанаест играча.

- Чињеница је да немамо повређених, ни кажњених фудбалера и то ме радује. Пред нама је прилика да потврдимо добар рад у нашем клубу и надам се да ћемо у томе успети, па нека победи онај ко у датом тренутку буде бољи на терену – поручио је Золтан Сабо.

ТСЦ као домаћин још увек игра у Сенти  и има бројну и одану публику. Тополчани су убедљиво освојили прво место у Првој лиги и заслужено се пласирали у елиту захваљујући и подршци навијача.Ваља очекивати да ће Сабо и његови изабраници и на “Карађорђу” уз себе имати своје навијаче, јер реч је о дербију, о утакмици која привлачи велику пажњу домаће фудбалске јавности.     

А. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести