Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић верује у свој тим пред дуел с Партизаном

После сасвим добре игре, али и новог пораза од Црвене звезде у Новом Саду, фудбалери Војводине имали су скоро две пуне седмице да се пресаберу, одморе и припреме пред нови, барем једнако захтевни изазов.
slavoljub djordjevic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Новосадски црвено-бели, наиме, сутра играју с Партизаном у Београду, пред њима је, дакле, још један дерби и желе да у том сусрету поново докажу да им је форма у успону. Током репрезентативне паузе ученици тренера Славољуба Ђорђевића добро су тренирали, иако нису радили у комплетном саставу. Због обавеза у млађим селекцијама Србије, одсутни су били Мирко Топић, Урош Кабић и Владимир Милетић, а ван строја је и повређени Марко Бјековић за ког је, како ствари стоје, овај део сезоне већ завршен.

- Пред нама је још један дерби у низу - рекао је први стручњак новосадског тима. - Партизан је први на табели, у досадашњем делу првенства приказивао је најбоље игре и форму, а такав утисак учврстио је и наступима у европском такмичењу. На свом стадиону, сигурно су црно-бели фаворити и у сутрашњем сусрету, али ми на ту утакмицу одлазимо храбро, са жељом да се боримо и покушамо да их изненадимо. Учинићемо све што је до нас како бисмо покушали да преточимо у реалност жељу коју имамо.

Задовољан је стратег игре “старе даме” начином на који је Војводина искористила паузу у првенству.

- Радили смо добро и квалитетно, али смо и искористили прилику да поједине играче одморимо. Чини ми се да је пауза јако добро искоришћена пред паклени ритам који нас чека до краја јесењег дела сезоне. Пред нама је још шест првенствених и једна куп утакмица и желимо да их одиграмо на што бољи начин и успешно приведемо завршетку ову годину.

Успели су Новосађани, на самом почетку првенства, да освоје бод у београдском сусрету с Црвеном звездом, па се само по себи намеће питање могу ли да нешто слично ураде и сутра.

- Војводина је велики клуб и има исту такву екипу. Без обзира на то да ли играмо код куће или на страни, увек имамо обавезу да идемо на победу. Поновићу: Партизан је фаворит и екипа која у континуитету показује врхунску форму, али смо можда мало растерећенији од њега. Свеједно, наша је обавеза да идемо на позитиван реултат, јер се налазимо, богу хвала, на доброј позицији на табели. Наша екипа претрпела је пуно кадровских промена и отуда осцилације које смо имали. Имамо и пуно младих играча, али верујем у ове момке и важно је да им и јавност укаже поверење. Имамо квалитет и убеђен сам да ћемо на крају бити на позицији на којој и треба да будемо - поручио је Славољуб Ђорђевић.      

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести