Тренери Бечеја и Војводине 1928 сагласни да је подела плена најреалнији исход

Колико год да свако размишља о освајању читавог плена, некад мора да буде реалан и призна да је подела бодова одговарала виђеном на терену.
Golmani Becceja
Фото: Голмани Бечеја Војводић и Марковић с тренером Лесковцем, фото: Дневник

Управо то се догодило после утакмице одигране на стадиону крај Тисе између Бечејаца и Перлежана. Двојица тренера - Милан Белић (ОФК Бечеј 1918) и Живан Јелин (Војводина 1928) - сложили су се да је резултат 2:2 био реалан исход утакмице.

- После убедљивог пораза (0:4) од панчевачког Динама пред нашим навијачима, гостовање у Бечеју било је, с психолошког аспекта, веома тешко. Знали смо да домаћин има квалитетан тим, да жели да се надиграва с ривалима, и припремили смо се за то. Препустили смо им посед лопте, а ми смо своју шансу тражили из полуконтри и контри. Тако смо и постигли голове, па је разумљиво што се кући враћамо задовољни, јер мало ће екипа узети бодове крај Тисе. Нама овај бод пуно значи, пре свега на плану стабилизације, али и у бодовном салду - искрен је био Живан Јелин.

Бечејци не могу без проблема од како су, стиче се утисак - незаслужено изгубили прволигашки статус, и силом прилика извршили тоталну реконструкцију клуба. Многи су пре времена укњижили бодове против Перлежана, а то у спорту уме да буде веома незахвално. Дода ли се томе и низ других пехова, да су имали мањак бонус играча, па је повређени голман Марковић морао на гол. А баш његова грешка је дала Воши „крила“.

- Не могу да кривим Марковића за пораз, јер се недовољно опорављен вратио међу стативе. Имамо проблем што је екипа премлада, без потребног искуства за овај ранг такмичења. Немамо довољно играча у ротацији, а Страхиња Илић беспотребно је зарадио искључење у периоду кад смо требали да додамо гас и покушамо да постигнемо трећи гол, па сам, искрено, страховао да не изгубимо утакмицу. Нови проблем је направио Остојић јавном опоменом у надокнади времена, па ћемо на тешком гостовању у Вршцу играти и без њега, јер ће морати да одради „жутицу“. Разумљиво је што свако воли да победи, али, када се све узме у обзир, задовољан сам освојеним бодом - прокоментарисао је први стручњак Бечејаца Милан Белић.

Бечејци су две утакмице заредом остали непоражени, али с бодовног аспекта гледано, можда би боље било да су једну утакмицу изгубили, а другу добили, јер би имали бод више. Калкулације у спорту су увек присутне, али овог пута су, пре би се рекло, бодове изгубили на психолошком, а не фудбалском плану. Кажњени су зато што су унапред укњижили победу, а Перлежани су награђени због веће жеље да остану непоражени. 

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести