ТСЦ одиграо добру утакмицу против Партизана

Фудбалери ТСЦ–а одиграли су добру утакмицу против Патизана у Сенти и само неколико минута делило их је од велике победе.
ФК Партизан/М. Тодоровић/ С утакмице у Сенти
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић/ С утакмице у Сенти

На њихову жалост, у надокнади времена, после корнера Тошића и велике гужве и гурања у шеснаестерцу, судија Лазар Лукић из Ресника показао је на белу тачку и црно-бели су изједначили. Остала је дилема да ли је једанаестрац постојао, међутим, нико у табору клуба са севера Бачке није желео да коментарише одлуку судије.

- Одиграли смо добар сусрет - истакао је Золтан Сабо, шеф стручног штаба ТСЦ-а. - Били смо равноправан противник Партизану, чини ми се у неким моментима бољи смо и бољи ривал. Да нам је неко пре утакмице понудио реми, прихватили бисмо га, али сада, када је она завршена, можемо да жалимо, јер смо имали победу у yепу. У сваком случају, показали смо да имамо добар и квалитетан тим.


На путу ка Европи

Тополчани немају пуно времена да анализирају сусрет с Партизаном, јер их већ у среду очекује тешко гостовање дављенику Мачви, у Шапцу.

- Надам се да ћемо у Шапцу бити комплетни – поручио је Сабо. – Утакмица с Партизаном нас је доста исцрпла, па су неколицину играча хватали грчеви. Видећемо већ данас на тренингу каква је ситуација у тиму. Још једном подвлачим да је за нас освојени бод велики. И даље идемо према циљу, а то је пласман на четврто мето која води у квалификације за Лигу Европе. Имамо доста добар распоред у наредних неколико кола и надам се да можемо да направимо нови помак, а да потом у плеј-офу потврдимо квалитет.


ТСЦ је у мечу с Партизаном наступио без некоцине стандардних фудбалера: због повреде и картона недостајали су Поњевић, Балаж и Томановић, али су и без њих деловали хомогено. Ни у једном тренутку Тополчани нису били у подређеној улози, имали су и малу предност на средини терена, а у одбрани су деловали чврсто. О томе сведочи чињеница да Београђани, осим поготка из пенала, нису упутили ни један ударац у оквир гола Филиповића. С друге стране, Владимир Силађи је стварао пометњу у одбрани „парног ваљка“ и, поред постигнутог гола, још неколико пута био је у изгледним ситуацијама.

- Успели смо да зауставимо најопасније играче Партизана, Суму и Садика – додао је капитен ТСЦ-а, голман Ненад Филиповић. – Наша одбрана сјајно се носила с нападачима црно-белих. Знали смо шта нас чека и тако смо поставили игру. Штета што нисмо победили.

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести