ТСК из Темерина добио терен с вештачком подлогом: Инфраструктура за Прву лигу

Трка у Новосадској фудбалкој лиги, сходно одлуци Одбора за хитна питања ФС Србије о завршетку такмичења, окончана је према затеченом бодовном учинку закључно са 15. мартом.
Nikola Lazic
Фото: Никола Лазић, фото: Дневник

Темерински ТСК се позиционирао на четвртом месту, иза новог војвођанског лигаша Јединства из Руменке, Индекса и Новог Сада. Темеринци су пролећни део почели мимо очекивања, два пораза удаљила су их од баража за војвођански Југ’.

- Очекивао сам одлуку о завршетку сезоне, јер би играње утакмица по убрзаном ритму субота – среда, представљало озбиљан ризик по здравље играча. Одиграли смо два пролећна кола, лига броји 18 клубова, па је требало да се игра још 15 рунди. Дубоко бисмо загазили у лето, јер без бар три седмице припрема, не би ни било сврхе настављати трку. Из тога даље следи да би играчи, уз минимални предах, ушли у наредну сезону, и кроз призму наведених чињеница, подржавам став ФСС – истакао је председник ТСК-а Никола Лазић.

Скоро сви играчи су из темеринске општине, у радном су односу, а на зеленом правоугаонику су из љубави према фудбалу.

- Током ванредног стања, момци су тренирали индивидуално, покушавали да одрже форму, али то се не може поредити с групним радом. Руменчани би остали лидери и да се играло до краја, издвојио бих их као позитиван пример, биће освежење међу војвођанским лигашима. Пратимо и расплет ситуације у лиги, јер, по пропозицијама, другопласирани и трећепласирани тим требали би да играју бараж с члановима Сремске лиге.

По питању инфраструктуре, ТСК је међу водећим екипама северно од Дунава, чак је и помоћни терен с трибином, регистрован за одигравање званичних утакмица.

- Није било предаха ни током ванредног стања, привели смо крају радове на изградњи игралишта с вештачком подлогом. Од раније, у оквиру стадиона имамо теретану, па смо, по условима, уз раме прволигашима. Правимо план за следећу сезону, желели бисмо да направимо резултатски искорак. Биће, међутим, потребно да се поклопи пуно коцкица за реализацију тог циља – рекао је Никола Лазић, председник ТСК-а из Темерина.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести