ТСК у реваншу баража за војвођански југ дочекује Железничар из Инђије

Прошле сезоне ТСК није успео да прескочи Први мај у првом кругу баража за попуну војвођанског југа, а до циља му је недостајало десетак минута.
NEMANJA MILOSAVLJEVI__ defanzivac Temerinaca
Фото: Немања Милосављевић, фото: М. Менићанин

Са жељом да надокнаде пропуштено и да се после скоро 15 година врате у старо друштво Темеринци су у окршају са Железничаром из Инђије успешно направили први корак (1:0), па нагомилани оптимизмом очекују реванш, који се игра данас у 17,30 часова, пред очекивано пуним трибинама.

– Стрпљиво смо вребали шансу да затресемо мрежу домаћина, јер нам је гол у гостима повећавао шансе да прођемо даље. Лепота игре је била у другом плану, пошто је улог био огроман. Издржали смо налете ривала, не дозволивши пад концентрације у одбрани и у финишу смо успели да постигнемо гол вредан победе. Опуштање је забрањена реч, друго полувреме се игра у Темерину, близу смо проласка у финале баража, али посао нисмо завршили – упозорава тренер Јован Самарyић.

Темеринци ништа нису препустили случају, стручни штаб је више пута гледао мечеве Железничара у Сремској лиги, па није било непознаница.

– Знали смо да Инђијци имају добар тим, предвођен искусним голманом Милиновићем и да ћемо морати да уложимо пуно енергије да бисмо изборили позитиван резултат пред реванш.

Меч је одигран по високој температури, било је тешко гледати и из хладовине, па играчи оба тима заслужују похвале за борбеност у таквим условима. Потпис испод слатког минималца ставио је Горан Ђукић, после асистенције Марка Росића. Ударцем главом лопту је проследио тамо где је била неухватљива за голмана, чија парада је улепшала мајсторију.


Косић: Оверити победу

Милорад Косић без проблема може да игра на више позиција у одбрамбеном бедему и маневру, а поседује српсколигашко искуство.

– Даћемо све од себе да оверимо победу изборену у Инђији. Прошле године нисмо имали среће у баражу, надам се да ће се коло окренути и да ћемо пронаћи пут ка вишем рангу – поручио је Косић.


– Први корак је најтежи, али били смо на висини задатка. Играли смо по несносној врућини, било је тешко трчати 90 минута. Драго ми је да сам одлучио победника, тријумф је плод залагања целе екипе и подстрек да наставимо у истом ритму. Преостало је да ставимо тачку у реваншу, очекујем да ће трибине бити пуне, пошто нас навијачи увек прате у великом броју – истакао је Ђукић.

Млади штопер Немања Милосављевић, важна карика одбрамбеног бедема, одапиње стреле оптимизма.

– Желимо да се пласирамо у виши ранг, до циља можемо само посвећеним односом према задацима. Стекли смо капитал пред реванш, не сумњам да ћемо бити на висини задатка и пред својим навијачима. Имамо одличан резултат и отворен пут ка финалу баража, као испиту зрелости – каже Милосављевић. У Темерину је бараж главна фудбалска тема, терен је затегнут под конац, својствено репутацији једног од најбољих северно од Дунава, па ће актери имати сјајне услове да демонстрирају умеће.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести