Тумбаковић: Било је нервозе, требало је раније да завршимо

ВИЛЊУС: Селектор фудбалске репезентација Србије Љубиша Тумбаковић, после победе против Литваније од 2:1 у мечу квалификација за ЕУРО 2020, рекао је да требало раније меч да заврше.
tumbakovic, fonet
Фото: FoNet

"Наравно да је било нервозе. Требало је да приведемо крају утакмицу на начин на који је требало при 2:0. Међутим, опет је пала концентрација и опет је било нервозе после примљеног гола. Има много ствари о којима треба да размишљам озбиљно, и то негативно. Неке ствари све теже могу да толеришем код појединих играча. И да је било 3:0, опет екипа прави грешке које не бисмо смели да дозволимо. Било кога да замениш од ових репрезентативаца, и следећи је репрезентативац и он мора да одговори захтевима. Свако ко уђе, има задатак да уради све шта је њихов претходник играо", рекао је Тумбаковић на конференцији за медије.

Србија се овим тријумфом примакла Португалији на само бод заостатка.

"Још смо далеко, тај бод је јако далеко. Рекли смо раније, да ли може да се деси чудо? Па, чудо од нас зависи. Ако победимо, чудо може да се деси. Украјина је баш добра екипа, а Португалија је екипа која је такмичарска, али кад наиђе на екипу која јој је равна. Било је за очекивати тесан резултат, али нисам могао да знам да ли ће бити победа", рекао је Тумбаковић.

Објаснио је и зашто је Александар Коларов играо на позицији штопера.

"У самој припреми за ово окупљање Коларова смо планирали да буде део групе играча који играју на тој позицији. То је једна идеја да пробамо и да направимо просторе за играче који играју по левом боку, да ли Младеновић или Родић, то ћемо видети. Све у циљу да направимо компактну групу, која ће да се покаже на најбољи начин, сви захтеви који се поставе пред њих кад је терен у питању. Друго, њихов однос према обавезама, према задацима које добију. Много тога се видело и у септембру, надам се да ћу у новембарском окупљању да формирам ту групу према циљевима који нам требају", рекао је Тумбаковић.

Упитан је и да ли је реални циљ да се у последње две утакмице формира тим за бараж.

"Нисам све пробао, стицајем околности. Или повреде или су отказали. Против Парагваја нису играли Миленковић и Костић. Сигурно ћемо пробати у новембарском окупљању да саставимо групу играча која ће играти бараж. Али, то не зависи само од моје жеље, кога ја желим да буде ту, јер постоје неки спољни фактори на које не могу да утичем", закључио је Тумбаковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести