Тумбаковић: Свака част Звезди, очекујем и успех Партизана

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић изнео је похвале на игре Партизана и Црвене звезде у Европи и поручио да је сада ред на црно-беле да обрадују народ против Астане у Лиги Европе, након што је екипа Владана Милојевића савладала Олимпијакос (3:1) у Лиги шампиона.
tumbakovic, tanjug
Фото: Tanjug (AP foto/Darko Vojinović), arhiva

Селектора "Орлова" обрадовао је тријумф и начин како је Звезда у другом полувремену преокренула резултат, описујући га "маестралним односом у игри са огромном жељом.

"Са великим очекивањима смо чекали синоћну утакмицу, као што ћемо сутрашњу. Прво полувреме није било онако како смо очекивали, али се на крају све најбоље завршило. Свака част фудбалерима Звезде, направили су сјајан резултат и исто тако се надамо од Партизана", рекао је Тумбаковић новинарима на Тргу републике у склопу манифестације "Дани фудбала".

Тумбаковић очекује и да Партизан направи добар резултат у Казахстану и да сви навијају да "вечити ривали" изборе пролеће у Европи.

"Партизан је постао тим, веома је убедљив. У озбиљно је залету и тако треба да настави, чак и да подигне на виши ниво. Очекујем полетан и озбиљан Партизан у Казахстану, као у дербију и у Нишу, не видим разлог да се другачије размишља у клубу", рекао је некада трофејни тренер Партизана, а онда похвалио и садашњег шефа стручног штаба црно-белих Сава Милошевића.

"Јако позитивне утиске имам. Само има визију и стратегију, харизматичан је и тако ради. То све иде лепим током", навео је он.

Србију ускоро очекују провера са Парагвајем у Крушевцу и гостовање Литванији у квалификацијама за ЕУРО.

"Полазим од циља, а то је да направимо најбољи тим да заврши квалификације. До баража у марту да га издефинишемо. Немамо пуно времена да експериментишемо, шест месеци брзо прође", закључио је Тумбаковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести