ТУРНИР „СТЕВАН НЕШТИЦКИ”  Пионири Војводине одбранили трофеј

Традиционални, 36. по реду фудбалски меморијални турнир “Стеван Нештицки” протекао је улепом и фер надметању. Пионири Војводина одбранили су трофеј, пошто су у финалу убедљиво савладали чешки тим Словачко са 5:1 (1:1).
Živan Krstonošić uručio  pobednički trofej pionirima Foto: Dnevnik.rs /F. Bakić
Фото: Живан Крстоношић уручио  победнички трофеј пионирима Фото: Дневник.рс /Ф. Бакић

У утакмици за треће место Ријека је победила Политехнику са 3:0 (0:0).

Новосађани су пружили много бољу партију од чешке екипе током читавог сусрета, али су до победе стигли тек у другом полувремену. Тада су се потпуно ослободили притиска који је носила важност сусрета и приказали одличан и ефикасан фудбал.

За најбољег играча турнира проглашен је капитен ФК Словачко Давид Томешка, којем је пехар уручио Стевица Нештицки, син Стевана, у чију је част већ 36. пут одигран турнир.  Први стрелац такмичења са шест голова је нападач Војводине Михајло Ивановић, којем је пехар уручио професор др Радивој Радосав. За најсугестивнијег голмана изабран је члан Ријеке Мухамед Тањић, којем је награду доделио некадашњи чувар мреже Воше Миладин Пураћ. Најбољи фудбалер са бројем 6, оним који је на дресу носио покојни Нештицки, био је Маро Кртинић из Ријеке, који је из руку Бранислава Антића, тренера ФК „Стеван Нештицки“ из Лесковика, примио специјалну статуу, дар Секције ветерана ФК Војводина. Ира Пантелић, унука легендарног голмана Воше Илије Пантелића, уручила је признање најмлађем учеснику турнира, 11-годишњем Дзими Александруу, играчу Динама из Москве. Најбољи тренер је први стручњак победничког састава Ивица Вуков, који је пехар добио из руку Душка Грујића, директора Омладинске школе „Илија Пантелић“.

Фото: Пинири Војводине заслужено тријумфовали на веома квалитетном турниру Фото: Дневник.рс /Ф. Бакић

Плакету за освојено 6. место екипи Динама уручио је Лајош Кокаи, за 5. место тиму Мачиде то је учинио Александар Ћосић, док је представнику четвртопласираног састава Политехнике плакету доделио Ђорђе Вујков.

Пехар зе треће место ХНК Ријека доделио је Бранко Баглава, генерални секретар ФС Новог Сада, док је другопласираном тиму Словачко признање уручио Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ. Победнички пехар и велики прелазни пехар екипи Војводине уручили су председник Организационог одбора турнира Живан Крстоношић и члан тог одбора Светозар Гатарић.
 

М. Поповић

ФИНАЛНА УТАКМИЦА
Војводина–Словачко 5:1 (1:1)

ВЕТЕРНИК: Игралише у ФЦ „Вујадин Бошков“, гледалаца: 300, судија: Лука Живковић (Нови Сад). Стрелци: Ерић у 13, Ивановић у 36, Николашевић у 40, Пролић у 46. и Трнинић у 50. за Војводину, а Махаћек (из пенала) у 27. минуту за Словачко.

ВОЈВОДИНА: Богуновић, Трнинић, Мајсторовић, Дробњак, Миланов, Абаџија, Пролић, Ивановић, Милосавић, Ерић, Дурмиши. Играли су још: Ковачевић, Тркуља, Васић, Кисић, Ђурасовић и Николашевић.

СЛОВАЧКО: Урбан, Хубник, Јурчека, Јанећка, Колар, Меншик, Севера, Мустафа, Слоука, Томешка, Махаћек. Играли су још: Крејчи, Чованец, Крабал, Бобчик, Стриж и Вашичек.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести