У Београду данас фудбалски дуел између Партизана и Војводине

Поново су фудбалери Војводине везали поразе у Суперлиги Србије, изгубивши макар и теоретску шансу да се, на основу пласмана у њој, нађу у квалификацијама за Лигу конференција.
2
Фото: Ј. Грлић

Шанса да ипак изађу у Европу, за црвено-беле постоји кроз освајање Купа наше земље, али их у полуфиналу, које је на програму у среду, очекује тим Партизана. Пре тога, данас од 14 часова, ове две екипе одиграће и првенствени сусрет, такође на стадиону црно-белих и лако је да се закључи како је домаћин изразити фаворит у оба одмеравања снага.

– Сусрет с Партизаном стиже у тешком тренутку по нас, после три неуспешне утакмице у којима смо претрпели поразе - рекао је у најави утакмице тренер Војводине Драган Радојичић. - Ипак, сваки фудбалер Војводине увек мора да игра на максималном нивоу и очекујем од тима да пружи добру игру и смањи број грешака, којих је заиста било превише у овој сезони. Радимо упорно на томе да више не примамо голове после прекида и испада чак и неозбиљно да толико инсистирам на том детаљу. Надамо се данас добром резултату и очекујем од мог тима да реагује на прави начин и покаже право лице.

Шеф стручног штаба Новосађана додао је да још не размишља о утакмици у Купу Србије, која се игра четири дана касније.

– У првенствени дуел ући ћемо без икаквих калкулација и размишљања о Купу. Војводина има обавезу да увек мисли о победи и зато смо фокусирани на данаши сусрет, а у среду ће играти они који „преживе“ прву утакмицу. Данас желим да играчи које водим испуне задатке, јер само на тај начин можемо да се надамо повољном резултату. Партизан је подигао ниво  форме у последњих неколико сусрета и постиже велики број голова. С наше стране, пробаћемо да црно-беле зауставимо и онемогућимо их у томе.


Жао ми је због Новевског

Чим је ушао у игру на утакмици с Радничким у Нишу, млади Владан Новевски зарадио је тежу повреду зглоба на руци, али је издржао на терену до краја тог сусрета. После тога уследио је период рехабилитације који још увек траје, па данас неће бити у конкуренцији за тим из Српске Атине.

- Жао ми је што се Новевски повредио - признао је Радојичић. - Планирао сам да има једну од важнијих улога у нашој екипи, али, нажалост, не могу да рачунам на њега.


Радојичић још увек није одредио стартну поставу за данашњи сусрет, јер, како је сам признао, има две недоузмице.

– Од како сам стигао за шефа струке, сваки играч Војводине добио је прилику. Појединци су играли мање, други су на терену провели више времена, али све то је неопходно због јачања конкуренције. Многе који нису имали минутажу, вратили смо у живот, што је доказ да у сваког играча имамо поверење. Што се мојих недоумица тиче, реч је о момцима за које најпре морамо да видимо да ли су се опоравили, и који су стиснули зубе и играли повређени, па ћемо зато тим знати тек пред почетак данашње утакмцице. Због свега што нам се дешава, тренутно није лако бити ни тренер, ни играч Војводине, али верујем своје момке и себе и желим и да и навијачи верују у нас – поручио је Драган Радојичић.

Утакмица Партизан - Војводина почиње данас у 14 часова, уз ТВ пренос на првом премијум програму Арена спорта.

А. Предојевић

 

Партизан решен да победи

Фудбалери Партизана у 35. колу Линглонг Суперлиге дочекују Војводину, а куриозитет је то да се само четири дана касније, у Купу Србије, састају с истим ривалом. Тренер црно-белих Александар Станојевић осврнуо се на оно што очекује његову екипу.

- Специфична је ситуација, јер за кратко време два пута морамо да победимо истог противника. А ми то баш - морамо! У игри смо за оба трофеја и докле год је тако, нећемо одустајати. Наравно, сада нам је у првом плану првенствени сусрет, јер желимо титулу и њој смо се потпуно подредили. Војводина је добра екипа, с добрим тренером и мораћемо да дамо све од себе како бисмо победили – рекао је стратег црно-белих.

Кадровска ситуација је добра, у конкуренцији неће бити само Вујачић.

- Он излази из повреде и биће спреман за Куп.

Тренер Војводине Драган Радојичић је у најави утакмице рекао да ће на основу ње спремити ону која наилази у Купу.

- Нормално је што тако размишља, јер Вовјодина преко првенства не може до Европе. Једина нада им је Куп. Али, ми не размишљамо како ће они сада играти и у ком саставу: једноставно, максимално се спремамо за утакмицу у којој желимо да дамо све од себе.

Новосађани су у серији од три пораза и имају чак 47 бодова мањка у односу на Партизан.

- То не мора ништа да значи. И Манчестер сити је 90 минута доминирао против Реала, па је на крају изгубио. Фудбал је непредвидив и да није тако, не би се ни играо. Фаворит може да подбаци, аутсјадер да бљесне и ми смо тога свесни.

Београђани се неће бавити калкулацијама.

- Биће ротација које и иначе правимо, али великих тумбања у тиму неће. Играћемо у најјачем саставу.

Фејса и Обрадовић вероватно неће почети утакмицу.

- Зашто бих мењао екипу која нам је доносила победе због неког посебног? Свакако, драго ми је што су они ту, били су добри у Крушевцу и наравно да ћу их максимално користити када за то дође време. Али, тренутно нису у фокусу.

Станојевић цени колегу Драгана Радојичића.

- Добро је водио Нови Пазар, тешко смо добили овде утакмицу против тог ривала. Стручњак је који увек има више решења, према потреби мења формације и зна посао. Сигурно ће и сада нешто спремити – поручио је тренер Партизана.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести