У Црвеној звезди кренули са прављењем екипе за пролеће

Колико у Црвеној звезди размишљају да констатно јачају тим говори податак да су одмах по завршетку јесње полусезоне довели два појачања.
Boaci Ricmond/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда/Ричмонду Боаћију истиче уговор

Подсетимо, прво се  у редове црвено-белих вратио Славољуб Срнић (дошао као слободан агент), а затим је дошао талентовани фудбалер Интера – Аксел Бакајоко. Овај момак, који наступа за селекцију Интера до 23 године, игра на позицији десног крила и од њега се много очекује. Због чињенице да овај момак не наступа за први тим италијанског великана Београђани за његово довођење неће морати да издвоје обештећење, већ ће дати проценат од 15 одсто од следеће продаје. Без сумње, одличан посао.

Аксел Бакајоко може да игра на обе позиције по боку, а иза себе има солидно искуство. Каријеру је почео у француском Ред стару, да би потом прешао у Интер са само 17 година. Две године касније је прикључен првом тиму за који је дебитовао 2016. на мечу Лиге Европе против Спарте. Сезону 2017/18. провео у је у Сошоу на позајмици, да би у јулу 2018. прослеђен и Сент Галену у којем је провео две године и на 54 меча постигао четири гола. Тренер Звезде Дејан Станковић је инсистирао да се овај фудбалер доведе, а уговор би требало да потпише до краја идуће недеље на три и по године, а како сазнајемо, требало би да зарађује 12.000 евра месечно.

Када се ради реконструкција тима нормално је да поред долазака буде и одлазака. Тако су чак петорица фудбалера на излазним вратима из Љутице Богдана, док се још не зна каква ће судбина бити Гејлора Канге. Први који ће напустити црвено-беле је Стефан Хајдин, који се није прославио на позицији левог бека. Предвиђа се да нови ангажман потраже Вељко Симић и Срђан Спиридоновић, који нису испунили очекивања. Готово сигурно Звезду напушта и Милан Павков, који минуле јесени готово да није ни играо.

За сада је непознаница око статуса Гејлора Канге и Ричмонда Боаћија. Обојица имају кредит код тренера Станковића, али код Боаћија може бити проблем то што је питање хоће ли моћи црвено – бели да му дају плату коју му је давао кински клуб, из којег је дошао на позјамицу. Подсетимо, на крају године Боаћију истиче уговорна обавеза са црвено-белима. А што се Канге тиче, он је на танком леду јер се недавно сукобио са Дејаном Станковићем, извори блиску клубу тврде да ће добити још једну шансу и уколико је пропусти – одлази и он.       

Како сада ствари стоје, ичекеује се занимљив прелазни рок у редовима шампиона.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести