У Данској фудбал поново креће 28. маја

ЊУЈОРК: Данска наставља са фудбалском сезоном 28. маја, пренео је АП.
d
Фото: Youtube Printscreen

Капитен и центархалф Митјиланда Ерик Свјатченко је због отказивања мечева након избијања пандемије корона вируса по први пут у време сезоне провео осам недеља са својом женом и њихово двоје деце. "Постали смо много блискији, с обзиром на то да смо могли много више квалитетног времена да проведемо заједно", изјавио је Свјатченко.

Фудбалер је такође указао и на друге позитивне последице мера карантина уведених због пандемије, као што су одмор од притиска конкуренције и непрекидног процењивања његове игре и способности, што је оценио као здраво и неопходно с времена на време.

Данска је једна од првих европских земаља која ће поново отворити фудбалску сезону, а за ову земљу то је важно јер има још пуно утакмица које би требало да буде одржане.

Ово је одлична вест за Свјатченка и његов тим који у Суперлиги води са 12 поена и који има шансе да се квалификује за Лигу шампиона. Фудбалер је изјавио да му је драго што се сезона наставља, али је напоменуо да ће утакмице бити знатно другачије сада када нема публике.

Међутим, Митјиланд ради на превазилажењу ове ситуације. Клуб је на паркингу стадиона поставио видео-бим, што би омогућило да око 2.000 људи из својих аутомобила гледа мечеве, при чему би снимак са паркинга био емитован на видео-биму унутар стадиона.

Као и друге земље, и Данска ће бити ригорозна у погледу тестирања и провере здравственог стања фудбалера онда када се буду вратили на терен. Фудбалери ће морати да поштују строга правила како би могли да наставе са тренинзима и игром, а на вирус ће бити тестирани бар једном недељно.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести