У ФЦ „Вујадин Бошков” почео Меморијал „Стеван Нештицки”

Иако је вирус озбиљно запретио да  прекине једну лепу фудбалску традицију, захваљујући труду Спортског удружења ветерана ФК Војводина, људи из Омладинске школе „Илија Пантелић“ и руководству клуба данас ће се одржати, 38. пут заредом, пионирски Меморијал „Стеван Нештицки“.
А. Предојевић/Васа Пушибрк, Душко Грујић и Жељко Јурчић надају се да ће Војводина одбранити трофеј
Фото: А. Предојевић/Васа Пушибрк, Душко Грујић и Жељко Јурчић надају се да ће Војводина одбранити трофеј

Такмичење че због ситуације са вирусом трајати један дан, а  учествоваће  ТСЦ (Бачка Топола), Спартак (Суботица), ОФК Бачка (Бачка Паланка) и  Војводина.

-Права је реткост да један турнир има толики век трајања, као што га има Меморијал „Стевана Нештицког“ – рекао је Васа Пушибрк, члан прве шампионске генерације Воше, саиграч Стевана Нештицког и председник Спортског удружења ветерана. – Ово такмичење је једна од посебних вредности које наш клуб има и негује и поносни смо што се традиција неће прекинути.


Програм турнира

9.00 часова: Свечано отварање

9.30: Спартак – ОФК Бачка и Војводина – ТСЦ

14.00: Утакмица за треће место

15.30: Финале


Председник Организационог одбора Меморијала је Жељко Јурчић, играч који је осам година носио црвено-бели дрес и с Војводином стигао до вицешампионског звања 1975. године, а био је и члан тима који је две године касније освојио ондашњи Средњоевропски куп. Уз то, Јурчић је био и репрезентативац СФР Југославије.

-Велика ми је част што сам изабран за председника Организационог одбора овог заиста угледног такмичења – нагласио је Јурчић. – Поносни смо на чињеницу да Меморијал „Стевана Нештицког“ никада није био прекидан, па то неће бити случај ни ове године. Драго ми је што смо пронашли могућност да позовемо госте из Бачке Тополе, Суботице и Бачке Паланке и што ћемо на делу имати прилику да видимо будућност покрајинског, а тиме и српског фудбала. Током свих минулих година, кроз ово такмичење је прошао читав низ момака који су касније изградили врхунске каријере, а на њему су наступале и екипе из иностранства, чак и из Кине и Јапана. Наравно, као човек који је био првотимац, а касније и тренер у Војводини волео бих да поново најбољи буду дечаци из нашег клуба, а користим прилику да се захвалим на подршци коју смо добили од руководства клуба и Града Новог Сада.

Директор Омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић казао је да је по првобитном плану Меморијал био планиран за јун месец, али да је његово одржавање тада, због короне, морало да буде померено за касније.

- Нисмо тада желели да ризикујемо и да унесемо вирус у  ФЦ „Вујадин Бошков“, а сада су се стекли какви-такви услови да организујемо такмичење. Одлучили смо да у госте позовемо екипе Спартака, ТСЦ-а и ОФК Бачке. Очекујем да ће такмичење протећи у фер борби и надам се да ће наши пионири, које предводи тренер Недељко Бабић, успети да оправдају назив најуспешније екипе у историји Меморијала „Стеван Нештицки“ – рекао је Грујић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести