У ФК Црвена звезда поносни на младе фудбалере

Познато је да се Фудбалски клуб Црвена звезда углавном ослања на искусне играче, који могу одмах да донесу превагу на терену.
fk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Али, у Љутице Богдана поносни су на податак да су ове сезоне промовисали тројицу младића, који су се показали као веома битни за тим. То су Његош Петровић, Вељко Николић и Никола Крстовић, сва тројица млађи од 21 године.

О својих првих шест месеци у дресу актуелног шампиона, Петровић је говорио трезвено.

- Не волим пуно да причам о својим играма, више волим да да то буде о тиму. Мислим да сви треба да будемо презадовољни, имали смо успешну полусезону. Значи ми то што сам имао прилику да играм европске утакмице, јер су оне биле велико искуство за мене. Окусио сам колико је тешко играти у Лиги шампиона и, с ове дистанце, постао сам свестан да је то врло захтевно и да тек после таквих мечева схватам колико још морам да радим. Очекујем да на пролеће наставимо овако да играмо у домаћој конкуренцији и да освојимо дуплу круну - рекао је Његош Петровић.

Што се Вељка Николића тиче, он је од почетка најављивао раскошан таленат. Дебитовао је против Мачве, али у клубу су били сагласни да би се то десило много раније, да млади везиста није морао да оперише брух током летњих припрема. До краја полусезоне забележио је укупно два наступа.

- Имао сам повреду која ме је мучила, али драго ми је што сам дебитовао, као и то што сам одиграо још једну утакмицу у првенству, против Радничког. Стварно ми је част што сам део Црвене звезде и надам се да ће у наредној полусезони бити још простора и минута за мене. Очекујем да  наставимо у победничком ритму и окитимо се трофејима. Одморићемо се лепо током празника, а онда ћемо завршити оно што смо започели - истакао је Николић.

Најмлађи у првом тиму Црвене звезде је Никола Крстовић. Робусни центарфор из Црне Горе, који се већ доказао у дресу Зете, наступао је за београдске црвено-беле шест пута током јесени.

- Иза мене је полусезона проткана учењем. Дошао сам у велики клуб да играм захтевну Суперлигу и Лигу шампиона. Ово је тек увертира за све оно што следи у наставку моје каријере. Међутим, задовољан сам јесењим делом, много сам тога научио и напредовао. Надам се да ће у наредном периоду бити све боље – додао је Крстовић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести