У Партизану слављеничка атмосфера после освојеног Купа

Фудбалери Партизана освојили су 15. Куп Србије у историји, трећи у последње три сезоне.
partizan
Фото: FK Partizan

То је свакако податак за историју јер никоме до сада то није пошло за руком. Црно-бели су у тешкој утакмици, у Сурдулици, резултатски стигли и престигли Младости из Лучана и на крају славили. Тиме су ставили тачку на, ипак, успешну сезону.

Партизан је од старта био доминатнији у односу на Лучанце, али дуго није имао праву идеју и дозвољавао је екипи тренера Нешка Миловановића да га угрожава из контри. Тако су Лучанци и повели, а превагу у корист црно-белих донео је фантастичан изједначајући погодак Марка Јанковића, из слободног ударца. Црно - бели су још једном савладали голмана Росића и уз велику радост прославили освајање трофеја.

Био је ово први трофеј у дванаест година дугој тренерској каријери Мирослава Ђукића.

„Мислим да смо заслужили пехар, много смо се трудили, изгарали на терену и на крају успели да тријумфујемо. Трофеј је заслуга пре свих играча. Узимајући у обзир да смо презимили у Европи,да смо освојили друго место у првенству и сада трофеј Купа сматрам да је сезона била врхунска. Када се у обзир узме да смона фудбалску сцену избацили и неколико младих играча има места похвалама. Сасвим сам задовољан урађеним у претходних десет месеци“, рекао је тренер црно-белих.

На питање, да ли остаје на клупи Партизана пошто су се у медијима појавиле шпекулације да му је већ пронађена замена, Ђукић је одговорио да не види зашто не би и завршио уговорну обавезу у Хумској.

„Не видим зашто не бих остао до краја? Мислим да имам врхунску сезону иза себе и не видим зашто би неко причао са мном о прекиду сарадње.“

Ђукић је похвалио и екипу Младости.

„Добра су екипа и нису залутали у финале. Били су нам сјајан противник, до краја нас мучили и желим им да наставе са добрим партијама. Имају велики потенцијал и надам се да ће га валоризовати још којим успехом.“


Председник Милорад Вучелић: Наставићемо са успесима

Председник Партизана Милорад Вучелић презадовољан је због тријумфа у Купу и није хтео да прича о мање лепим стварима.

„Титулу нисмо одбранили, али није сада време за причу о томе. Доћи ће и то на ред. Трофеј  Купа је велики успех, узимамо га трећи пут заредом што довољно говори о нашој снази. Играли смо и сјајно у Европи. Доминирали смо у Купу и унели још један пехар у нашу бројну колекцију трофеја. Хвала навијачима и свима онима који су нас бодрили. Наставићемо са успесима“, поручио је Вучелић.

Вучелић није желео да било шта каже о даљем статусу тренера Ђукића. 


Стрелац победоносног гола Саша Здјелар пресрећан је због трофеја, али и због чињенице да ће од лета постати и дефинитивно играч Партизана.

„Моменти из снова, донео сам клубу трофеј, а и сазнао да су се клупски челници договорили са Олимпијакосом око откупа мог уговора. То је највећа сатисфакција за мене, рекао сам још одавно да је Партизан мој клуб и жеља ми се испунила. Идемо у нове победе – казао је Здјелар и истакао да је коплетна екипа заслужна за успех, а не само стрелци.

Марко Јанковић још увек  не зна да ли му је финале Купа била последња утакмица у дресу Партизана.

„Не знам, заиста, можда се окушам у јачој лиги, а можда и останем. Видећемо како ће се ствари одвијати.“

Осврнуо се потом сјајни везиста и на финални окршај.

„Можда је и боље што смо примили рано гол јер нас је то натерало да јурнемо још јаче и дамо свој максимум. Мислим да је сезона била врло успешна и да нема  шта да нам се замери. Ја сам пресрећан“, поручио је Марко Јанковић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести