У Пролетеру задовољни исходом градског дербија с обзиром на то да је Воша била конкретнија

На опроштају од више него успешне јесени у Суперлиги фудбалери Пролетера ремизирали су у градском дербију са Војводином.
zarija lambulic
Фото: Зарија Ламбулић, фото: Д. Иванић

За разлику од првог меча у коме су момци тренера Драгана Радојичића доминирали и притом поражени минималним резултатом, у реваншу је Војводина била опаснији и бољи такмац. Али, захваљујући стаменој одбрани, на челу са расположеним голманом Владаном Елесином, успела је екипа са Слане баре да приграби слађи део колача и остане непоражена. Био је то пети узастопни реми млађег новосадског суперлигаша, који одлази на паузу на седмој позицији са 28 бодова. Голман Елесин је блистао у последња три кола, а велики потенцијал потврдио је и млади репрезентативац Зарија Ламбулић.

„Одиграли смо градски дерби по веома тешким условима и можда је и то разлога што нам је ово била једна од слабијих партија ове полусезоне. Руку на срце, домаћин се боље снашао у неусловима за фудбал и имао је две лепе прилике за победу. Успели смо великим залагањем, борбеношћу и одличним одбранама Елесина да останемо непоражени. Освојени бод додатно добија на значају због чињенице да смо у последњих 15 минута због другог жутог играли без капитена Човића“, задовољан је Ламбулић.

Пролетер је у ушао у утакмицу са два истурена нападача, али сем ударца Чоловића и Шћепановића није озбиљније припретио Роцкову.

„Прво полувреме одиграли смо у нешто отворенијој варијанти обзиром да смо од успешне јесени желели да се опростимо победом и да уједно вратимо део дуга комшијама за минимални пораз у претходном међусобном дуелу. Међутим, тешки услови као да су нам оковали ноге, а и поставка домаћина нам није дозволила веће ангажовање у фази напада.У наставку нас је у игри за повољан резултат одбранама држао Елесин, најзаслужнији за освојен бод. Успели смо да освојимо вредан бод чиме смо задовољни“, истакао је Ламбулић.                     

Сланобарцима следи пауза, а добре партије у елити нису остале незапажене, па је сасвим реално да ће бити  заинтересованих клубова за неке од играча ове екипе. Међу њима ће свакако бити и талетовани Зарија Ламбулић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести