У Спартаку уважавају квалитет Војводине, али се надају бодовима

Пораз од 1:4, доживљен у прошлом колу на Бановом брду у Београду од екипе Чукаричког, утисак је, није поколебао фудбалере и стручни штаб суботичког Спартака.
Vladimir Gacinovic1
Фото: Владимир Гаћиновић, фото: Ј. Грлић

„Плави голубови“ тренутно се налазе на седмом месту на првенственој табели, ту желе и да остану до краја лигашког дела такмичења, а најсигурнији начин да буде тако јесте да што чешће побеђују у преосталих пет сусрета.

- Утакмица је за нас веома важна, јер желимо да се пласирамо у плеј-оф – рекао је Владимир Гаћиновић, шеф струке Суботичана. – Да бисмо остали ту где сада јесмо, мораћемо да покушамо да савладамо Војводину, иако смо свесни да данашњи сусрет није попут осталих. Поставили смо се према њему као да нам у госте долазе Партизан или Црвена звезда, уз изузетан респект који имамо према ривалу и резултатима које у овој сезони остварује. Лично, изузетно поштујем колегу Ненада Лалатовића, тренера који је био карика која је недостајала Новосађанима, јер поседује енергију коју је пренео на своје играче, а они су је преточили у резултате.

Утисак је, ипак, да се улога благог фаворита налази на страни гостујућег тима.

- Свесни смо ситуације у којој се налазимо, добро смо радили током претходне недеље и позитивну енергију коју имамо, желимо да каналишемо у добру игру. Уз то, прижељкујем да будемо што комплетнији, јер смо имали одређене проблеме с повредама појединаца у ранијем периоду. За оне који евентуално не буду могли да се нађу у екипи, потрудили смо се да пронађемо алтернативе, све са жељом да покушамо да парирамо ривалу на начин на који то желимо. У Купу Србије смо сачували првотимце, јер смо били свесни да је данашњи сусрет за нас много важнији од оног с Партизаном.

Ситуација је алармантна

Замолили смо Владимир Гаћиновића да изнесе властито виђење ситуације која је настала због проглашње пандемије корона вируса и какве потезе руководилаца ФСС очекује у наредним данима.

- Свашта смо преживели током година иза нас, а домаће првенство било је прекинуто једино онда када је Србија била бомбардована од стране НАТО пакта – рекао је учитељ фудбалера Спартака. – Јасно је да се ова ствар с корона вирусом дешава широм света и да је ситуација алармантна, јер је угрожено читаво човечанство. Због тога је могуће да и челници нашег савеза донесу одлуку о прекиду шампионата, што ћемо, наравно, беспоговрно прихватити. Ипак, најискреније, драго ми је што се у Србији фудбал још увек игра.


Поједини фудбалери из обе екипе током недеље наговештавали су да очекују да на Градском стадиону у Суботици буде постигнут већи број голова, пошто оба тима негују нападачки стил игре.

- И Спартак и Војводина су нападачки тимови и, уз то, веома су ефикасни. Могуће је да то на делу покажу и у данашњој утакмици. Војводину сам уживо гледао у њеном дуелу с екипом Младости у којем је, иако можда није играла најбоље што уме, стигла до победе. Ми смо мало подбацили против Чукаричког, али је сваки нови сусрет посебна прича и тако прилазимо и овом дербију.

Од раније су у табору Спартака повређени Јапанац Шимура, као и Гојков и Урошевић, а сва је прилика да ће Гаћиновић моћи да рачуна на Николу Срећковића. Једино је под знаком питања учешће нападача Немање Николића, којег мучи мишић задње ложе.

- Имамо неколицину ровитих играча, самим тим суочен сам и с одређеним дилемама када је састав за данашњи дуел у питању. Нисам начисто ко ће моћи да игра, а ко ће наставити да паузира, али је јасно да ће момци који истрче на на терен имати обавезу да пруже максимум и покушају да стигну до бодова у окршају с великим и јаким ривалом – закључио је Владимир Гаћиновић.

Утакмица Спартак – Војводина игра се сутра на Градском стадиону у Суботици, с почетком у 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести