У вечитом дербију славље Црвене звезде

Фудбалери Црвене звезде у 157. вечитом дербију савладали су Партизан са 2:1 и тиме практично освојили титулу.
zvezda partizan, fonet
Фото: FoNet

Црвено-бели су доминирали током читавог меча и заслужено славили.

Динамично су почели велики ривали, лопта је брзо мењала власника, играло се ка голу противника. Црвена звезда се прва наметнула, лакше је комбиновала, брже стизала до шеснаестерца Партизана. У 5. минуту - спорна ситуација. Домаћи су сигнализирали да лопта у руку погодила Марковића у казненом простору црно-белих, али судија Грујић није тако мислио. 

Фото: FoNet

Стекао се утисак да је Црвена звезда боље уиграна, да јасније зна шта хоће, и у фази одбране и у фази напада изабраници Владана Милојевића деловали су супериорније. У 17. минуту Срнић је био у великој прилици, али је лоше лопту захватио главом. А, само мало касније - 1:0 за црвено-беле. Немања Радоњић на 20 метара је одлично прихватио лопту, кренуо напред и онда из колена, уз помоћ стативе постигао гол.

Фото: FoNet

А, у 21. минуту - 2:0. Црно-бели су изгубили лопту на средини терена, севнула је контра коју је рутински искоса са леве стране завршио Пешић. Црвена звзеда је "разбила" Партизан у тим моментима и само мало касније и Бен је био у прилици, али је лоше реаговао. Црно-бели  вешто су блокирани ,па нису могли ни озбиљнију прилику да створе. Црвена звезда је апсолутно диктирала игру, приказивала модеран фудбал који је био леп за око њених навијача. Радоњић је и у 31. минуту имао велику прилику, али је овога пута Стојковић сјајно интервенисао. Изабраници Владана Милојевића просто су се проигравали са противницима у првом полувремену, па се стицао утисак да играју рутинску суперлигашку утакмицу. Тек у 39. минуту фудбалери Партизана су иоле запретили, али је шут Ожеговића био лак плен за Борјана.

Фото: FoNet


Инциденти

И 175. вечити дерби није могао да прође без инцидената. У 65. минуту дошло је до туче навијача два клуба на западној трибини, која је брзом интервенцијом жандармерије на срећу одмах и прекинута.


Фото: FoNet

У наставку су црно-бели покушали да се наметну, али сигурна одбрана Црвене звезде је отклонила сваку опасност. Уз то, изабраници Мирослава Ђукића су константно грешили у пасовима па слика њиховог очајног издања била још комплетнија. У 75. минуту виђена је прва права акција Партизана. Јанковић је прошао по десној страни, на пеналтику проиграо Ожеговића, који ометан од Ле Талека шутира преко гола. Оно што је било очигледно то је да је Црвена звезда у другом полувремену хтела рутински да сачува вођство па је било доста прекида, сецкања игре, чврстих дуела. Црвено-бели су знали како да деморалишу велике ривале и у томе су и успели. Покушај Тошића у 86. минуту из слободног ударца сјајно је зауставио Борјан и тада је било јасно да ће Црвена звезда славити. Ипак, у надокнади времена Партизан из пенала стиже до почасног поготка, а стрелац је био Ожеговић, над којим је Ле Талек у свој шеснаестерцу и направио фаул. У журби да противних што пре изведе лопту са центра фудбалери Партизана ушли су малтене у тучу са фудбалерима вечитог ривала, а најдебљи крај извукао је везиста домаих Доналд  и Сума који су добили црвенеи картоне.

И. Лазаревић

Фото: FoNet

Црвена звезда - Партизан 2:1 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић", гледалаца 20.000, судија: Грујић (Ниш). Стрелци: Радољић у 17. и Пешић у 21. за Црвени звезду, а Ожеговић у 95. минуту (из пенала) за Партизан . Жути картони: Стојковић, Бабић, Радоњић (Црвена звезда), Марковић, Јанковић, Ожеговић (Партизан). Црвени картон: Доналд (Црвена звезда), Сума (Партизан).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 7, Бабић 7, Ле Талек 7, Родић 6, Јовичић 7, Крстичић 7, Радоњић 7 (Доналд 6), Бен 7 (Милијаш), Срнић 7 (Хаyић), Пешић 7.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Вулићевић 6, Марковић 6, Н. Р. Милетић 6, Н. Г. Милетић 6, Ђерлек 6 (Тошић 6), Здјелар 6, Пантић 6, Јанковић 6 (Сума), Тавамба 6 (Ивановић), Ожеговић 6.

Пешић: Милијаш ме посаветовао да "боцнем" Стојковића

Фудбалер Црвене звезде и стрелац другог гола у победи против Партизана Александар Пешић не жели унапред да слави титулу и истиче да ни сам није очекивао брзо вођство против црно-белих. 

"Срећни смо. Можда је првенство готово, али ја не бих унапред славио. Могло је и убедљивије, али овако је слађе. Нисам ни ја очекивао да ћемо овако брзо повести", изјавио је Пешић после утакмице. 

Како наводи, савете како да реагује када наспрам себе има голмана Партизана Владимира Стојковића добио је од Ненада Милијаша, а гол црно-белима доживљава као најдражи у каријери. 

"Ово ми је најдражи гол, вреднији је од претходних 26. Вратило ми се због претходних промасаја. Пре утакмице увек причам са голманима, Борјаном и Супићем, а пред дерби сам добио савет од Милијаша да боцнем Стојковића ако издајем један на један", рекао је Пешић. 

Доналд: Нисмо још прваци, али на добром смо путу

Капитен Црвене звезде Мичел Доналд, који је уласком на терен у другом полувремену оборио рекорд као странац са највише утакмица у црвено-белом дресу, изјавио је после победе над Партизаном да првенство још није одлучено, без обзира на девет бодова предности у односу на вечитог ривала. 

"Срећан сам због победе. Тешка утакмица. Велика победа, добар посао смо урадили. Није још готово али добар на добром смо путу да на крају сезоне освојимо титулу", рекао је Доналд после утакмице. 

Како објашњава, узавреле емоције су утицале на сукоб са фудбалером Партизана Сејдубом Сумом због којег су обојица искључени, али ни то, као ни пенал за противника, како каже, не могу да баце сенку на победу над ривалом. 

"Емоције су преовладале и са једне и са друге стране, али у овом тренутку је битно да је Звезда победила и узела три бода. 

Лепо је поново видети публику, изаћи на терен, оборити рекорд", изјавио је Доналд. 

Ђукић: Поклонили смо победу Звезди

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао да је било мало фудбала у 157. вечитом дербију, али поручио да су његови играчи сами криви јер сматра да су грешкама поклонили победу Црвеној звезди.

Црвена звезда је пред 35.000 гледалаца на стадиону "Рајко Митић" тријумфовала са 2:1 головима Немање Радоњића и Александра Пешића, за црно-беле погодио је Огњен Ожеговић из пенала у последњем минуту, и стекла девет бодова разлике шест кола пре краја Суперлиге.

"Сами смо криви за пораз, за 10 минута смо поклонили победу Звезди. После није било много фудбала, било је прекида, нисмо ухватили ритам, тако да је тада утакмица била завршена", рекао је Ђукић на конференцији за медије после утакмице.

Ђукић је имао замерке на чињеницу да је било много прекида и "сецкања" игре.

"Не жалим се на суђење, али је било пуно прекида, много фаулова... Судија нас није оштетио, могу само да замерим да се није дозволио фудбал због честог "сецкања", рекао је Ђукић, додавши да су навијачи послали ружну слику слику у свет.

Признаје да је предност Звезде велика и да Партизан тешко може до титуле.

"Девет бодова је велика предност, али Партизан има обавезу да игра до краја. Звезда има титулу у рукама и зависи од себе", закључио је Ђукић.

Тошић: Туга и разочарање, али нисмо ни заслужили више

Фудбалер Партизана Зоран Тошић изјавио је после пораза од Црвене звезде да је цела екипа разочарана после изгубљене утакмице, за коју каже да је одредила даљи ток првенства. 

"Тешке утиске носим са дербија, који је одредио даљи ток шампионата.Тужни смо и разочарани, али нисмо ни заслужили више. Они су после два гола знали како да сачувају резултат", изјавио је Тошић после утакмице. 

Према његовим речима, велике утакмице се решавају на индивидуалан квалитет, што су у овом случају испољили Радоњић и Пешић. 

"Дерби се решава један на један, као што су вечерас пресудиле инспирације Радоњића и Пешића. То је што је, окрећемо се купу и наставку првенства. Они су у великој предности, не зависи све од нас, али даћемо шта је у нашој моћи", рекао је Тошић. 

Фото: FoNet

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ 31. КОЛО

Плеј-оф

БЕОГРАД: Чукарички – Раднички           2:3 (1:0)

БЕОГРАД: Црвена звезда – Партизан    2:1 (2:0)

Сутра

КРУШЕВАЦ: Напредак – Војводина.      (16, ТВ Арена)

СУБОТИЦА: Спартак – Вождовац          (18)

1. Ц. звезда (-2)         31     26     4      1      77:16        42

2. Партизан (-2)        31     20     7      4      60:25        33

3. Раднички               31     15     8      8      49:42        28

4. Чукарички              31     14     9      8      45:29        26

5. Спартак                 30     14     7      9      55:39        25

6. Вождовац              30     13     8      9      41:29        24

7. Напредак              30     13     7      10     49:42        23

8. Војводина             30     12     8      10     33:29        22

У 2. колу плеј- офа (21. априла) састају се: Војводина - Спартак, Раднички - Ц. звезда, Партизан - Чукарички, Вождовац - Напредак.

Плеј-аут

ЗЕМУН: Земун – Бачка                  3:0 (1:0)

СУРДУЛИЦА: Радник – Јавор        0:0 (1:0)

ЛУЧАНИ: Младост – Рад               1:1 (1:0)

ШАБАЦ: Мачва – Борац                 2:0 (1:0)

 9. Земун                31     10     8      13     33:38        21

10. Мачва               31     10     4      17     33:47        19

11. Младост           31     9      9      13     37:45        19

12. Радник              31     10     7      14     33:52        19

13. Бачка                 31     8      6      20     30:55        15

14. Јавор                 31     7      5      19     25:48        14

15. Рад                    31     6      4      21     30:59        12

16. Борац                31     6      5      20     25:59        12

У 2. колу плеј-аута (21. априла) састају се: Бачка - Мачва, Рад - Радник, Јавор - Земун, Борац - Младост.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести