У војвођанском дербију ТСЦ бољи од Пролетера -  2:0(1:0)

НОВИ САД: Иако су од шестог минута имали играча више, фудбалери ТСЦ –а су после велике борбе стигли до победе  против традиционално неугодног ривала Пролетера. 
tsc backa topola
Фото: Youtube Printscreen

Само што је утакмица почела фудбалери Пролетера остали су са играчем мање, после једног дуела Петковића и Ковачевића, фудбалер Пролетера  жестоко је протествовао, а судија Ангелковски је можда и престрого  левом беку Сланобараца показао црвени картона. Ова одлука судије у многоме је одредио даљи ток утакмице.

Наравно с играчем више Тополчани су кренули у напад,а Сланобарци су се повукли на своју половину и све до 33. минута успешно су се бранили. Истицао се голман Васиљевић који је одбранио неколико тешких удараца , а  Томановић и Лукић су из идеалних прилика промашили оквир гола.

А  онда је у 33. минуту ТСЦ повео, била је то лепа акција. Бањац и Лукић су измењали дупли пас и „бонус“ играч Тополчана се нашао сам испред Васиљевића и лако погодио мрежу. 

 Као и у првом полувремену тако и на почетку наставка фудбалери ТСЦ – а су имали више лопту у ногама, али никако нису пронализили пукотину у одбрани Пролетера. А Сланобарци су се определи за контре и два пута преко Ивановића опасно угрозили мрежу Филиповића. Први пут голман Тополчана је ногом интервенисао,а мало касније Ивановуић је са десетак метара неометан, додуше мало искоса  тукао поред гола .

 И даље су фудбалери Пролетера играли храбро, нападачки и па је голман домаћих Филиповић  имао пуне ркруке посла, али је имао и среће. После једне набачене лопте  Кнежевић се нашао сам на неких пет метара од гола ТСЦ –а али је тука слабо поред гола.   Само неколико минута касније и ТСЦ је могао до поготка, погрешио је голман Пролетера Васиљевић, испустио је лопту, али је Дуроњић уместо празне мреже погодио  Марјановића у тело. Међутим, већ у следећем нападу ме4ч је одлујучен, Ђаковац је лепо проиграо Лукића,а први стрелац Тополчана је искоса погодио први угаио голмана  Пролетера.

 Г. К.

СЕНТА: Стадион Сенте, судија: Анђеловски (Качарево), стрелац: Бањац у 33.и Лукић у 89.  минуту. Жути картон: Милићевић (ТСЦ). Црвени картон: Ковачевић (Пролетер).

 ТСЦ: Филиповић 7, Томашевић 7, Дамјановић 6, Бабић 6, Петковић 7, Томановић 7, Зец 6(Тумбасевић), Бањац 7(Ђаковац 7), Милићевић 6, Станојев 6(Дуроњић 6,5), Лукић 7.

 ПРОЛЕТЕР: Васиљевић 6, Ковачевић - , Марјановић 7, Леандро 6, Јанковић 6(Кнежевић), Јовановић 6 (Босановић), Пајић 7, Митровић 6,5, Томовић 6,5 (Миросављев), Живојиновић 6, Ивановић 7.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести