Убедљива победа Војводине у првој контролној утакмици

(Од нашег специјалног извештача)
2
Фото: Dnevnik.rs

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Игралиште хотела „Терме“, гледалаца: 100, судија: Пашалић (Љубљана). Стрелци:  Божић у 17. за Брежице, а Ђуричин у 53, 67, 77. и 84., Милојевић у 55, Брумин (аутогол) у 65. и Матић у 90. минуту за Војводину. Жути картони: Селимовић (Брежице), а Саничанин (Војводина).

БРЕЖИЦЕ: Рашић, Мршић, Локар, Брумин, Селимовић, Турковић, Божић, Филип, Друговић, Асамич, Миркац. Играли су још: Ашич, Комљеновић, Зубак, П. Солдо, Р. Солдо и Видмар.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лазаревић, Вучић, Васиљевић, Ђурић, Топић, Ђуришић, Кокир, Зукић, Нешковић, Човић. Играли су још: Симић, Стојковић, Деветак, Веселиновић, Саничанин, Дринчић, Милојевић, Бојић, Ђуричин и Матић.

Брежице – Војводина 1:8 (1:1)

После доста неизвесности која је владала око тога ко ће им бити први ривал на припремама у Словенији, фудбалери Војводине јуче су одмерили снаге са екипом Брежица. Најпре је од утакмице одустала екипа Копра, а дан пред сусрет одустао је и тим Доба из Љубљане, па је организатор решење пронашао у 14-пласираној екипи словеначке друге лиге.

Тренер Новопсађана Ненад Лалатовић тражио је стриктно поштовање задатака које је дао играчима, али у првих 45 минута било је проблема у организацији игре. Први гол за нови клуб постигао је Немања Човић у 15. минуту, али је домаћин изједначио само два минута касније. До краја првог дела игре није било више правих прилика, иако су Вошини фудбалери уложили доста труда и трчања не би ли стигли до предности.

У наставку, међутим, на терену је постојао само новосадски састав који је нападао практично током свих 45 минута. Лалатовићеви ученици вршили су константни пресинг, били бескомпромисни у сваком дуелу и отуда још седам голова у мрежи Брежица, а могло је да их буде бар још три-четири. Четири пута у листу стрелаца уписао се расположени Огњен Ђуричин, командант параде био је Никола Дринчић, а веома запажене роле имали су Матић, Бојић, Милојевић, Стојковић и Деветак, које су пратили и остали саиграчи.

- Задовољан сам игром, посебно у других 45 минута – рекао је Ненад Лалатовић. – Налазимо се на путу повратка Војводине у у врх нашег фудбала, посвећени смо том циљу, а навијачи морају да имају стрпљења за наступе млађих играча. Доминирали смо тереном у другом делу, стварали прилике и све то представља леп наговештај наших будућих издања.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести