УЧИНАК ФУДБАЛЕРА ВОЈВОДИНЕ Роцков најбољи, Ђурић први стрелац

Фудбалска сезона је завршена и играчи већине екипа већ се налазе на одморима.
Emil Rockov ponovo proglašen za najboljeg igrača sezone  Foto: J. Grlić
Фото: Емил Роцков поново проглашен за најбољег играча сезоне  Фото: Ј. Грлић

То се, наравно, не односи на финалисте купа, првотимце Црвене звезде и Партизана, који ће у четвртак одиграти утакмицу за трофеј. Међу онима који су завршили с обавезама налазе се и фудбалери Војводине, која је играла испод свих очекивања и завршила као седмопласирана на табели.

Ни старији навијачи Воше не памте када је она имала сиромашнији салдо, али то је прича којом ће се бавити струка и руководство. Овом приликом, у најкраћим цртама, жеља нам је да “разоткријемо” игру Новосађана у сезони која је остала иза нас. У 37 утакмица остварили су учинак од 10 победа, 11 ремија и чак 16 пораза, уз гол-разлику 27:43. Код куће су одиграли 18 дуела, имали по пет победа и пораза, уз чак осам пораза и негативну гол разлику 17:22. На страни су имали утакмицу више (19) и салдо од пет победа, шест ремија и такође осам неуспеха, постигавши при томе само 10, а примивши 21 гол.

Током пролећа одиграли су 16 утакмица, у којима су победили само у три наврата, четири утакмице одиграли су без победника, а после девет мечева погнутих глава напуштали су терене. Имао је старији новосадски суперлигаш веома слабу гол разлику (10:27), при чему је у плеј-офу постигао само два гола, а примио их укупно 16, па не чуди због чега је Воша била најлошији тим у доигравању.


Голман по укусу навијача

Голман и капитен Војводине Емил Роцков по други пут заредом проглашен је за најбољег играча сезоне. Гласањем су то одлучили навијачи, па је одлични чувар мреже, после Абубакара (три пута) и Кизита (два пута), постао тек трећи играч који је биран више од једном. На другом месту нашао се Винсент Езе, а трећи је Дамјан Гојков.


Најстандарднији првотимац био је капитен Емил Роцков, који је бранио на 35 утакмица и на терену првео 3.092 минута. На другом месту налази се Милан Ђурић, који је уписао 34 наступа и 2.791 минут, тек нешто више од Даниела Граовца који је одиграо само 31 сусрет, али и имао 2.754 минута. Иза њих налази се млади Немања Милојевић, који је, баш као и Роцков, имао 35 наступа, али и 2.374 минута.

Први стрелац неефикасне сезоне био је везни фудбалер, 32-годишњи Милан Ђурић, најстарији играч Војводине. Он је постигао тек шест голова, али му је и то било довољно да буде голгетер екипе. Занимљиво је да Винсент Езе, јесенас први стрелац тима, током пролећа ни једном није затресао мрежу, мада треба напоменути да је наступио у само пет утакмица. Други на листи стрелаца је Езе, а трећи Бојан Матић са три поготка. Дрес Војводине носила су укупно 34 фудбалера. При томе, посебно у финишу првенства, на делу су навијачи могли да виде доста дебитаната, попут Зукића, Топића, Савића, Јаковљевића и Бје­ковића. У другом делу такмичења чак деветорица нових играча представила су се публици: Деветак, Митошевић, Матић и Секу и већ поменути омладинци.

Првотимци црвено-белог тима зарадили су 83 жута картона (2,2 у просеку), а једино је Никола Антић, јесенас у Лучанима, добио црвени. Највише јавних опомена укњижио је поуздани Граовац, укупно 10, а следе Митошевић (7), Езе, Саничанин, Деветак и Зломислић (по 5).

Утакмице Воше у минулој сезони пратило је само 87.086 геладалаца (2.353 у просеку), при чему је у Новом Саду на трибинама забележена посета од око 41.000 гледалаца (2.277), док их је на гостовањима било 46.068 (2.425).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести