Уморна Звезда савладала Раднички

Фудбалери Црвене звезде забележили су нову победу у првенству а видео се умор код њених играча после тешког меча у Данској.
ben
Фото: Ел Фарду Бен, фото: ФК Црвена звезда

Ипак, сасвим су довољно приказали црвено-бели да забележе важан тријумф.

Одмах на почетку Раднички је имао шансу, преко Митровића, али је Борјан одбранио. Потом је Црвена звезда преузела иницијативу и ломила отпор Нишлија. Играло се пред шеснаестерцем гостију али великих прилика није било. Прву је имао Фалко у 22. минуту али је Кахриман одбранио. Италијан је потом и постигао погодак али је он оправдано поништен због офсајда. Да Раднички није наиван видело се у 38. минуту када је Мићибући био у шанси али је шутирао искоса – поред гола. Прво полувреме било је прилично незанимљиво, а Раднички је био ближи поготку.

Црвена звезда је кренула на све или ништа у наставку утакмице и у 49. минуту имала шансу коју Диони није искористио. Француски интернационалац искупио се мало касније када је лепо асистирао Бену који је затресао Кахриманову мрежу. Стрелац првог поготка могао је убрзо да постигне и други али је голман Радничког интервенисао. Све је ишло на воденицу црвено-белих и очекивало се да брзо постугну још неки гол. Могао је то да учини Иванић али је Кахриман био сигуран. Све време су нападали црвено-бели а гости нису успевали ни центар да пређу. У 78. минуту могли су Београђани све дилеме да реше али је уместо да асистира Канга одлучио да шутира и све упропастио. Како се меч ближио крају црвено-бели су желели да смире игру и сачувају вођство.

У томе су и успели.

И. Лазаревић     

Црвена звезда – Раднички (Н) 1:0 (0:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 5.000. Судија: Радаковић (Нови Сад). Стрелац: Бен у 52. минуту. Жути картони: Протић, Касалица, Аксентијевић, Арсић (Раднички).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6, Панков 6 (Ераковић), Драговић 6, Родић 7, Фалко 6,5 (Канга), Станић 6 (Лазетић 6), Крстичић 6, Иванић 6,5, Бен 7 (Живковић), Диони 6,5 (Саного 6).

РАДНИЧКИ: Кахриман 6, Аксентијевић 6, Стевановић 6, Вујадиновић 6, Станковић 6, Пејовић 6, Ковачевић 6 (Бјеличић 6), Дуроњић 6 (Арсић 6), Митровић 6,5 (Спасић 6), Мићибући 6,5 (Томић 6), Шкрбић (Касалица).

Станковић: Утакмица после Европе је најтежа

Меч против Радничког изгледао је тако да једноставно мораш да даш голове када створиш толико шанси и толико пута шутнеш на гол, али утакмица после Европе је најтежа, јер се потрошимо и физички и емотивно, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић.

"Рекао сам и на конференцији пред меч да можда неће бити лепо, али три бода су три бода. Могло је боље, барем испред гола, једноставно морамо да решавамо те ситуације, јер то су "гол лопте" које морају тамо и да заврше. Утакмица има другачији ток када из три шансе постигнеш два поготка, али радићемо и нема посустајања", рекао је Станковић после меча.

Црвено-бели имали су велики број удараца на гол, али је само један завршио у мрежи.

"Нисам забринут, али мала фрустрација да од толико шанси - не постигнемо много голова. Жао ми је због момака, потрошили су се да створе шансе, као и у одузуимању лопти и нападању на постављену одбрану. Сви хоће да се надигравају, али то је релативна ствар, јер имаш блок испред себе и то добар. Треба те шнсе да искористиш", додао је.

Шеф стручног штаба захвалио се навијачима за подршку током свих 90 минута.

"Хвала навијачима, јер су током свих 90 минута били играчи утакмице. Сјајна подршка, хвала им на томе и идемо даље", закључио је Станковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести