Утакмица последњег кола плеј-аута Суперлиге Србије: Сланобарци се опростили поразом

Фудбалери Пролетера поразом су се опростили од Суперлиге и тако наставили низ од чак 15 утакмица без победе.
1
Фото: Ј. Грлић

Очекивало се да ће Сланобарци у плеј–ауту после промене тренера заиграти боље, али под вођством Зумбула Махалбашића нису успели да поправе форму, у пет утакмица забележили су четири пораза. С друге стране Новопазарцима преостаје да у баражу са четвртопласираним тимом Прве лиге задрже место у елити.

Утакмица је почела у лаганом ритму, играло се углавном на средини терена, нешто више инцијативе у првом делу сусрета имали су фудбалери Новог Пазара, али не и праве прилике. Можда нешто више могли су да учине после продора Ратковића, али је млади голман Сланобараца смелом интервенцијом зауставио његов покушај. Пролетер у првом делу сусрета није упутио ни један ударац према голу беспосленог Кукића.

И у наставку нешто више од игре имали су гости, али и фудбалери Пролтера су били нешто активнији и у 57. минуту су упутили први ударац према голу Кукића. Како је утакмица одмицала млади играчи Полетера играли су све боље и сигурније. Међутим, правих прилика није било. Вероватно не би било голова до краја да Андрејевић није погрешио. Штопер Сланобараца је желео да врати лопу свом голману, али је то учинио траљаво, његовиу намеру је прозрео Мустафа и с десетак метара лако савладао Новића. Покушали су у финишу меч фудбалери Пролетера да изједначе резултат, али им то није успело, уз то у последњим секундма меча примили су нови гол.

Г. К.

Пролетер – Нови Пазар 0:2 (0:0)       

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца око 100, судија: Николић (Ловченац). Стрелац: Мустафа у 76. и Максимовић у 90. минуту. Жути картон: Глушчевић (Пролетер).       

ПРОЛЕТЕР: Новић 6, Милошевић 6, Марјановић 5,5, Андрејевић 5,5, Владисављевић 5,5, Ј. Илић 5,5, Сердар 5,5, Глушчевић 5,5 (Танасин), В. Илић 5,5 (Вукасовић),  Младеновић 5,5 (Калуђеровић), Стојановић 5,5 (Пепић).

НОВИ ПАЗАР: Кукић 6, Зимоњић 6 (Алић), Киковић 5,5 (Димић), Делимеђац 6, Тртовић 6, Исламовић 6 (Јокић), Јоксимовић 5,5,, Мујезимовић 5,5 (Максимовић), Јовић 6, Мустафа 6,  Ратковић – (Никчевић 5,5).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести