Утакмицом с Мачвом у Бачкој Паланци Војводина почиње нову сезону

Е, сутра почиње оно право!
vojvodina
Фото: Детаљ с утакмице Кршко - Војводина на припремама у Словенији, фото: Дневник

Припремни период остао је иза фудбалера Војводине, који уверавају да опори утисак који су оставили неубедљивим партијама у протекле две сезоне, припада прошлости. Ново руководство, нови стручни штаб и доста нових играча који ће први пут наступити у, такође, новој опреми “Келме”, намерили су да “Стару даму” врате тамо где јој је место, дакле у сам врх српског фудбала. Свесни су тога, да би у науму успели, мораће да пружају пуно боље и ефикасније игре, а колико су решени, показаће прва утакмица у којој су сутра домаћини тиму Мачве. Наспрам себе имаће тврдог и незгодног ривала, тиме и прилику да гледаоцима и комплетној фудбалској јавности докажу колико је стамена њихова вера у то да је већ стигла много лепша будућност.

Нови-стари тренер Новосађана Ненад Лалатовић, упорно је понављао током рада у Словенији, да је од пресудне важности за његове играче то да буду решени и чврсто верују у победе и оно што раде.

- Прво коло је увек неизвесно, посебно у ситуацији када још увек правимо екипу, а нови фудбалери нам у ходу пристижу - рекао је Лалатовић. - Да би се тим уиграо и достигао ниво који тражим од њега, биће нам потребно још времена, али то не значи да тражим алиби, јер то никада у каријери нисам чинио. Инсистираћу на томе да увек пружамо све од себе и побеђујемо, почев од вечерашњег сусрета с Мачвом, и да на тај начин одведемо Војводину међу прва четири тима на табели. Овај клуб и град Нови Сад то апсолутно заслужују.


Могући тим

Иако шеф стручног штаба црвено-белих није издиктирао састав који ће извести на вечерашњи мегдан с Мачвом, могуће је да Војводина утакмицу почне у следећој постави: Роцков - Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак - Ђуришић, Дринчић - Езе, Бојић, Ђуричин (Зукић) - Матић.


О сутрашњем ривалу млади стручњак изнео је доста лепих ствари.

- Шапчани имају квалитетан тим, са исто таквим тренером. Истакли су да им терен у Бачкој Паланци одговара, јер су тамо у прошлој сезони добили Бачку са 1:0... Ипак, у суботу им ривал неће бити Бачка, него ће се у тој улози наћи Војводина. Више бисмо волели да можемо да играмо на нашем “Карађорђу”, али је важније то да, од сусрета с Радом у 3. колу и надаље, имамо на располагању одличан терен. Бачка Паланка није далеко и очекујем да ћемо да дамо све од себе како бисмо верујем бројне навијаче обрадовали победом и освајањем сва три бода.


Човић почео с рехабилитацијом

Немања Човић је с великим очекивањима дочекан у редовима старијег новосдског суперлигаша, али је доживео велики пех у тренинг-утакмици с Триглавом, када су му страдали предњи укрштени лигаменти. У понедељак у Риму је овај одлични фудбалер оперисан код цењеног професора др Маријанија.

- Хируршки захват је прошао у најбољем реду и већ дан после операције почео сам с процесом рехабилитације по програму италијанског стручњака - рекао је Човић, који се у четвртак вратио у Нови Сад. - Сви саиграчи из Воше су ме звали и интересовали се како сам поднео захват, пожелевши ми брз опоравак и да се што пре вратим на терен. Очекујем да ћу почети да радим с екипом већ за нека три и по месеца, а до тада ћу стрпљиво и упорно радити на вежбама које сам добио од др Маријанија.


Током прелазног рока стигло је већ доста нових фудбалера у редове старијег новосадског суперлигаша.

- Прелазни рок за нас је у суштини завршен, иако може да се догоди да доведемо још једног играча. Задовољан сам урађеним, а управа клуба учинила је пуно да доведемо потребна освежења. Нисмо потрошили велики новац за њихово ангажовање, стигли су они којима су уговори истекли и који су спремни да играју за плату, а иза себе имају добре каријере.

Иако је дужи списак новоангажованих играча, Ненад Лалатовић је наговестио да у стартној постави неће бити пуно њих.

- Новајлије се полако уклапају на нове захтеве у игри које пред њих постављам, баш као и играчи који су и раније носили Вошин дрес. У Бачкој Паланци ће вечерас стартери бити само двојица играча који су овог лета дошли, док ће остали део тима чинити фудбалери који су већ били ту - поручио је Лалатовић.

Сусрет се игра на стадиону “Станко Малетин Вава”, а почеће у 20 часова.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести