Увертира Воше баш у складу с амбицијама

Преко 3.000 гледалаца окупљених на трибинама стадиона “Славко Малетин Вава” у Бачкој Паланци, (пре)топло јулско вече провело је уз фудбалере Војводине и Мачве, у утакмици првог кола новог првенства у Линглонг Суперлиги Србије.
Zahvalnost igrača Vojvodine navijačima u Bačkoj Palanci/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Захвалност фудбалера Војводине публици у Бачкој Паланци

Сигурни смо, нису због тога зажалили. Имали су шта да виде, постигнута су четири гола, а победу је остварила екипа из Новог Сада (3:1), уз готово јединствену подршку из публике. Црвено-бели су на тај начин имали увертиру баш у складу с истакнутим амбицијама и заслужили су громогласни аплауз присутних када је судија Пипер означио крај сусрета.

- Пре само двадесетак дана преузео сам тим Војводине и, баш као што сам и очекивао, није нам било лако у сусрету са Шапчанима - признао је тренер Воше Ненад Лалатовић, који се, при изласку с терена на крају сусрета, поклонио аудиторијуму који га је правим овацијма испратио у свлачионицу. - Због постављања нове траве на нашем “Карађорђу”, били смо домаћини у Бачкој Паланци, на стадиону на којем је Мачва у прошлој сезони савладала Бачку и који јој, како су гости то сами истакли, по свему одговара. Иако ни ми, а ни наш ривал, још увек не знамо заправо у каквој смо форми, успели смо да забележимо важну победу и честитам мојим играчима на три прва освојена бода.

У првих 45 минута, ипак, није све функционисало у игри новосадске екипе онако како је то желео Лалатовић. Мреже су мировале, иако је било прилика, посебно пред голом голмана Мачве Пулетића.

- И пред почетак сусрета рекао сам играчима да морамо да изађемо на терен са жељом и намером да од првог минута нападнемо ривала горе високо и натерамо га да под тим нашим притиском погреши. Једноставно, морали смо да се наметнемо на терену, како би нас и Мачва и остали ривали више ценили. Када смо постигли први гол, а одмах за њим и други, све је било лакше. Погоци Матића, постигнути у размаку од само једног минута, били су прави шок за Шапчане. Оно што ми је посебно драго, јесте чињеница да је у финишу гол постигао и Миодраг Гемовић, који је био моја велика жеља и који нам се придружио пре само седам-осам дана.


Захвалност председника Гајића

Председник ФК Војводина Војислав Гајић искористио је прилику да се захвали домаћинима, људима из ОФК Бачка и саме Бачке Паланке, на великој помоћи у организацији утакмице и још већој подршци коју су играчи Војводине имали с трибина.

Матић: Није нам било лако

У разговору за “Дневник” током припрема у Словенији, Бојан Матић, двоструки стрелац за Војводину у Бачкој Паланци, реако је да му је циљ да у овој сезони постигне 10 до 15 голова у црвено-белом дресу. Судећи по учинку у дуелу с његовим некадашњим тимом из Шапца, кренуо је веома озбиљно да потврди такав наум.

Фото: Ј. Грлић/Бојан Матић (9) начео је одбрану Шапчана

- Пре свега, није нам било ни мало лако да савладамо ривала - објаснио је нападач Воше. - У првих 45 минута нисмо имали пуно прилика, али смо зато сјајно отворили наставак сусрета и повели с 2:0 управо мојим погоцима. На крају је и Гемовић погодио мету, али сва три гола могу да припишем заједничком учинку читаве наше екипе. Најбитнија је увек прва утакмица у првенству и веома ми је драго што смо уписали победу. Следи нам дуел у Крушевцу, у који ћемо путовати растерећено, али са жељом да и тамо победимо, баш као и у сваком наредном сусрету. Публика нам је у Бачкој Паланци била буквално 12. играч, сјајно нас је бодрила и користим прилику да навијаче позовем да и у наредним утакмицама буду уз нас у још већем броју.

А. П.

Дринчић: Идемо даље

Никола Дринчић је, иако с 35 година најстарији играч на терену, пуно претрчао током сусрета с Мачвом, одлично водио тим Војводине и асистирао Бојану Матићу код постизања првог гола.

- Прва утакмица је увек тешка, а ми смо у уводних 45 минута играли доста добро, иако нисмо успели да начнемо одбрану Шапчана - оценио је популарни Дрина. - Одлично смо отворили други део игре и постигли два брза гола, а онда смо без потребе примили погодак и били растрзани. Најважније је да смо победили и идемо даље. Већ од данас почињемо да се спремамо за дуел с Напретком у Крушевцу. Желим да нагласим да је атмосфера у Бачкој Паланци била одлична, било је доста људи и носили су нас ка остварењу жеља. Надам се да ће бити уз нас и у Крушевцу, односно да ће у великом броју доћи и на “Карађорђе” у 3. колу, када будемо отварали сезону у Новом Саду. 

А. П.


Најављивао је тренер Воше да у прва три-четири кола од његове екипе не може да се очекује посебно лепршава игра, јер још увек многе ствари нису легле играчима. И поред тога, “Стара дама” је извојевала важан тријумф, предвођена искусним Николом Дринчићем, двоструким стрелцом Бојаном Матићем и, посебно у првих 45 минута, разиграним Винсентом Езеом.

- У нашем тиму има доста нових фудбалера, али ми је посебно драго због чињенице да су пут ка победи трасирали играчи који су и у прошлој сезони носили дрес Војводине. Показали су колико вреде и на тај начин сугерисали публици да је прошло првенство био само лош период у њиховим каријерама. У Бачкој Паланци су доказали да знају да играју много боље и да с правом носе дрес клуба какав је Војводина.

Видело се током 90 минута дуела у Бачкој Паланци, колико мало је навијачима потребно да буду срећни и заовољни оним што њихови миљеници приказују на терену. Бодрили су црвено-бели тим из срца, а у томе су учествовали како гледаоци који су пристигли из Новог Сада, тако и домаћи део публике.

- То ми је размуљиво, јер Војводине већ дуго нема на европској сцени и публика је жељна европских утакмица. Хвала публици на великој подршци, а ја сам сигуран да ћемо ускоро поново изаћи на међународну сцену - поручио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести