Ужице: Иницијатива да стадион понесе име Радомира Антића

УЖИЦЕ: Ужичани су покренули иницијативу да Градски стадион понесе име Радомира Антића, али и да се, када се смири ситуација са корона вирусом, у Ужицу окупе светске и домаће фудбалске звезде и одриграју утакмицу у његову част.
r
Фото: Youtube Printscreen

Након недавне смрти Радомира Антића, великог фудбалера, тренера, хуманисте и човека који никада није заборавио свој град Ужице и клуб "Слободу" у којој је начинио прве фудбалске кораке, покренута је иницијатива да Градски стадион у Ужицу понесе његово име.

За то је у једној анкети на друштвеним мрежама гласало више од 4.000 Ужичана.

Он је био изузетно цењен као игарач и тренер, али и вољен као личност и особа. Сматрам да стадион треба да носи његово име, јер је заиста показао колико воли наш крај, јер је слободно време проводио на Златибору и доста времена на Слободиним утакмицама, ма у којој она лиги била, каже Александар Јелисавчић, члан УО ГФК Слобода.

Да ли ће се то и остварити, одлучиће град Ужице, који према речима помоћника градоначелника Ужица Немање Нешића, озбиљно разматра ову идеју.

Уколико се определимо да стадион треба да понесе властито име по неком то би требало да буде име Радомира Антића. Ово је град који је дао велики број познатих и признатих спортиста, али Радомир Антић узимајући значај на светском нивоу је један од највећих који је овај град дао, наводи Нешић.

То би могло да се деси уједно и са реализацијом идеје која је потекла од људи које је Радомир тренирао - да се у Ужицу одигра утакмица у његову част, а која би окупила највеће звезде домаћег и светског фудбала.
Волео бих да видим све велике звезде које Ужичани немају прилику да виде уживо од Каминера, Молине, Агилере, браће Де Бур до Клајверта и наравно уз наше фудбалере који су играли у Арфици за репрезентацију коју је Анитић предводио, додаје Нешић.

Једну такву утакмицу, тврде Ужичани, заслужује и Радомир Антић и Ужице, а надају се да би то могло да буде већ током овог лета, ако се ситуација са корона вирусом смири.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести