Ванић: Елита достижна

Трећепласирана екипа прволигашког фудбалског каравана Пролетер са новосадске Слане баре планира да припреме почне 15. јанура.
proleter bezanija D Ivanic
Фото: Д. Иванић

– Планирали смо да прва недеља рада протекне у упознавању, да се обаве лекарски прегледи и тестирања, а да од 22. јануара крећемо са озбиљним припремама.Тренираћемо у Ветернику до 14. фебруара када ћемо се преселити у топлије крајеве, где бисмо остали две недеље - појашњава нови стратег Пролетера Ненад Ванић.

Прва утакмица планирана је за 27. јануара са суперлигашем Бачком.                                                                                                                            

– Одиграћемо до старта првенства девет утакмица и верујемо да ће то бити сасвим довољно да у наставак првенствене трке уђемо сасвим спремни. Град као што је Нови Сад заслужује да има два суперлигаша, а ми ћемо се свим силама потрудити да се у елитном рангу придружимо Воши. Сматрам да овај циљ са Пролетер није недостижан.

Доласком Ненада Ванића дошло је до незнатних промена у стручном штабу.  

– Нећемо много мењати у тренерском кадру, коме ће се,  поред Дарка Жакуле, Бранка Жигића и Дејана Богуновића, придружити Бранко Давидовић и Александар Јанковић.Верујем да ће Пролетер ове сезоне постићи историјски успех и пласирати се у елитну лигу Србије – оптимиста је Ванић.

М. Поповић  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести