Ванић: Војводина напада оба трофеја у Србији

НОВИ САД:  Нови тренер фудбалера Војводине Ненад Ванић рекао је данас да је циљ у новој сезони борба за оба трофеја у Србији и што дуже учешће на међународној сцени.
Nenad-Vanić-2 FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

Војводина је изненада сменила Радослава Батака, упркос победи против Ружомберока 2:1 у првом мечу првог кола квалификација за Лигу Европе и потписала двогодишњу сарадњу са бившим фудбалером клуба из Новог Сада и доскорашњим тренером Металца.

"Моја филозофија је да играм што више нападачки, јесте да сам водио екипе које су се бориле за опстанак, али сам се тако припремао да једног дана водим тим који ће у континуитету морати да иде на победе. Време ће показати, али надам се да је сада шанса да то и покажем. Војводина сваки пут говори да ће се борити за титулу, верујем да има довољно квалитета и жеље да ове сезоне конкурише за оба домаћа трофеја и што дужи останак у Европи", рекао је Ванић на промоцији.

Он истиче да није фраза када каже да "свако ко почне да се бави тренерским послом има визију да једног дана постане тренер великог клуба, а њему се жеља испунила доласком у Војводину".

"Очекујем да ће се коцкице сложити по питању циљева и да ћемо сарадивати дуго и успешно, обећавам напоран рад и максималну посвећеност клубу. Не бих се освртао на оно што је претходило мом доласку, јер такве ствари се дешавају и ми морамо да се окренемо ономе што долази, а то је утакмица против Ружомберока. То није мец од којег нам зависи живот, али у овом тренутку је најбитнији".

Према његовим речима неће правити велике промене пред реванш у Словачкој јер је тек стигао.

"Бубало је на поштеди, Стаменић не тренира вец два дана, док Антић још увек није прикључен тренинзима. Има још играча који имају можда нису 100 одсто спремни да одиграју свих 90 минута, али биће са екипом у Словачкој", поручио је он.

Први човек Надзорног одбора ФК Војводина Драгослав Вуковић каже је да је клуб брзо реаговао после раскида сарадње са Батаком.

"Сведоци смо да је изненадењима никад краја. Није прошло много времена откад смо представили претходног тренера, све се десило брзо, али брзо смо успели и да реагујемо и доведемо Ненада Ванића", закључио је Вуковић.

Реванш меч између Ружомберока и Војводине игра се у четвртак од 19 сати.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести