ВАР: Брих није хтео да гледа снимак ситуације са Митровићем

БЕОГРАД: Немачки судија Феликс Брих одбио је да погледа снимак ситуације када је оборен српски фудбалер Александар Митровић у казненом простору Швајцарске, иако су му помоћници сугерисали да користи ВАР технологију. 
var mitrovic, youtube printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Митровић је био у дуелу са Стефаном Лихштајнером и Фабијаном Шаром у 66. минуту, а Брих је одлучио да досуди фаул у нападу, иако су Швајцарци држали српског нападача и то код резултата 1:1, пре него што је Ђердан Шаћири дао победоносни гол у финишу. 

"ВАР је аутоматски проверила гурање у казненом простору на утакмици Србија - Швајцарска. Тихи сигнал је дат на проверу и сугерисано је судији Бриху да погледа снимак. Само главни судија може да одлучи да ли ће да погледа видео снимак, али је Брих био задовољан првобитном одлуком", наводи се на званичном наглогу ВАР-а. 

Фудбалски савез Србије уложио је приговор ФИФА на суђење Бриха, као и на провокација Шаћирија и Гранита Џаке приликом прославе гола.

 

Крстајић на Инстаграму: Некад Хаг, а сад ВАР

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић поставио је данас на Инстаграму слику повлачења Александра Митровића у казненом простору Швајцарске и поручио да изгледа да су Срби осуђени на селективну правду.

Селектор је ситуацију из казненог простора Швајцарске истакао из пет углова након што немачки судија Феликс Брих није окарактерисао као пенал догађај у 66. минуту, па чак ни тражио ВАР.
"Нажалост, само Срби су изгледа осуђени на селективну правду, некад проклети Хаг, а данас у фудбалу ВАР", написао је Крстајић.

Брих је толико био уверен у одлуку да није пенал да чак није желео да погледа ситуацију ни путем ВАР-а.
Фудбалски савез Србије упутио жалбу ФИФА на суђење Бриха, баш због тога што није користио нову технологију.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести