Велико признање за ФСС: УЕФА наградила пројекат „Фудбал је за све, фудбал је за девојчице“

На адресу Фудбалског савеза Србије стигло је велико признање од УЕФА. Наиме, кампања директорке маркетинга ФС Србије Вање Костић и креативног тима и Моцарта под називом „Фудбал је за све, фудбал је за девојчице” УЕФА је сврстала међу три најбоља пројекта у категорији комуникација у фудбалу.
IMG_1893
Фото: ФСС

О каквом успеху је реч, говори чињеница да је Европска кућа фудбала у никад јачој конкурецији, међу 150 пројеката из 43 национална савеза, решила да награди ову сјајну иницијативу за афирмацију младих фудбалерки у Србији.

На хиљаде девојака већ годинама вредно тренира, такмичи се и покушава да се избори за своје место на великој сцени, али њихов глас је почео да се чује тек после сјајне кампање овог лета, у организацији ФСС-а и Моцарта.

Више десетина женских клубова прикључило се акцији, снимало промотиве спотове... Широм Србије кружила је порука да је фудбал и за девојчице!


Подршка Ане Брнабић, фудбалера, глумаца

Преко друштвених мрежа, видео или поруку “фудбал је за девојчице” шеровали су премијерка Србије Ана Брнабић, Олимпијски комитет Србије, Министарство омладине и спорта, ФК Црвена звезда, ФК Вождовац, фудбалери Дејан Јовељић, Лазар Ранђеловић, Страхиња Павловић, Урош Рачић, као имноге познате личности: Андрија Милошевић, Наташа Беквалац, Марија Шерифовић, Јелена Карлеуша, Милан Калинић, Марина Тадић, Никола Роквић, Стефан Митровић...


Фото: Моцарт

Почетни ударац извеле су чланице Суперлиге и њихове саиграчице из млађих категорија, заустављањем саобраћаја на Славији. Тада је УЕФА вомен писала о „Жога бонито“ на српски начин, а фудбалерке су усред кружног тога плесале са лоптом по киши.

„Не мора свет да стане да бисмо се бавиле овим спортом, ми смо свакако велики део њега. Заустављањем кружног тога на Славији, желеле смо да скренемо пажњу на све девојчице које се баве фудбалом. Веома ми је драго што је покренута једна оваква кампања посвећена женском фудбалу! Поносна сам на све што је Фудбалски савез Србије заједно са компанијом Моцарт урадио за нас и надам се да ће се велики број девојчица одазвати и почети да тренира фудбал, као и да ће се још више чути за наше резултате“, рекла је тада Милица Костић, голман репрезентације Србије.

Подршка је одмах стигла од селектора Драгана Стојковића Пиксија и “орлова”, а свако ко има ЖФК и фонтану у граду или селу пријавио се да репризира Славију.

Лозничанке и њихове ривалке из Пожеге заједно су се загревале за меч развојне лиге у парку у Бањи Ковиљачи, где су истрчале почасни круг за женски фудбал.

Фото: Моцарт

Исто су учиниле и играчице Пролетера из Зрењанина, које су упутиле пас све до југа Србије, у село Вучје код Лесковца.

Фудбал је за све – фудбал је за “вучице”, али и за “краљице”!

ЖФК Краљица Марија из Врњачке Бање је последњи клуб у низу који се придружио пројекту оснаживања фудбалерки.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести