Вељко Симић, првотимац Војводине: Делујемо све боље

НОВИ САД: Вељко Симић, Миљан Вукадиновић и Небојша Човић офанзивне су узданице фудбалера Војводине и играчи од којих у највећој мери зависи учинак црвено-белог напада.
v
Фото: Veljko Simić u karaketrističnom prodoru/J. Grlić

После пораза од Партизана, утисак је, сва тројица су ушла у жељену форму, а то може само да радује тренера Славољуба Ђорђевића, баш као и њихове саиграче, односно навијаче. Одлично се допуњују, истворемено стварајући велике проблеме противничким одбранама: како неуобичајеном брзином, тако и фудбалским знањем.

Већ дуже време хитроноги Вељко Симић неизоставни је део црвено-белог тима и играч од којег креће већина напада Војводине.

- После пораза од Партизана који нам никако није пријао, чини ми се да смо почели да улазимо у форму, подижучи њен ниво из утакмице у утакмицу – рекао је Симић. – Прво смо два пута били бољи од екипе Младости, а потом смо успели и да изборимо карту за четвртфинале националног Купа. Играмо све сигурније, па ми се чини да није немогуће да у финишу јесење полусезоне, а остале су још три утакмице, остваримо и максимални учинак. То би било јако добро за нас, јер бисмо се, у случају таквог расплета, учврстили на четвртом месту, бодовно побегли пратиоцима, а можда бисмо дошли и у ситуацију да престигнемо Чукарички на трећој позицији.


И стрелац и асистент

Вељко Симић се у полусезони која се ближи завршетку истакао у две улоге. Постигао је до сада седам голова, али је, уз то, уписао и неколико асистенција.

- Задовољан сам оним што сам до сада урадио, уз пуну свест о томе да увек може учинак да буде и бољи – јасан је био Симић. – Поред голова које сам постигао, заиста сам имао четири или пет асистенција и потрудићу се да те бројке повећам у наставку првенства.


Такав евентуални развој догађаја, оцену првог дела првенства значајно би подигао.

- Не бих да се залећем, нити да сводим неке рачуне, јер још има да се игра до зимске паузе. Идемо од сусрета до сусрета и најважније је то да наставимо да пружамо партије какаве смо приказивали у последња три дуела. Пред нама су два захтевна гостовања, а прво је већ у уторак, када играмо у Београду с Вождовцем. Реч је о веома доброј, правој домаћинској екипи, која воли да игра на свом терену и то чини веома добро. Вероватно „змајевима“ одговара и вештачка подлога на којој дочекују госте, али је на нама да се што брже адаптирамо и одиграмо утакмицу какву желимо.

Миљан Вукадиновић и Вељко Симић одлично се допуњују у црвено-белом нападу, а плод њихове сарадње веома често су лопте у противничким мрежама.

- Волим да играм с Миљаном, јер је реч о веома добром фудбалеру с којим се одлично слажем. Има по правилу добра решења и није нам тешко да креирамо добре нападе. Наравно, ту су и капитен Човић, као и сви остали момци и чињеница је да играмо све боље. Чини ми се да смо „кликнули“ и заиста верујем у то да ћемо с напретком у игри да наставимо и у дуелима који нам следе, јер би нам то донело, поред жељених резултата, и додатни подстрек пред оно што нас чека на пролеће. Наш циљ се зна: желимо да Војводини донесемо нову визу за Европу и учинићемо све како бисмо обрадовали себе саме, баш као и наше навијаче – нагласио је Вељко Симић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести