Веселиновић: Поштовање Инђији, али идемо на победу

БЕОГРАД: Припреме смо одрадили веома добро и верујем да наредне сезоне у Суперлиги можемо да остваримо циљ и поново будемо у врху српског фудбала, поручује тренер фудбалера Чукаричког Александар Веселиновић.
Aleksandar-Veselinović
Фото: Александар Веселиновић, фото: ФК Војводина

"Чукарички као један од најорганизованијих и водећих клубова у српским условима, у претходних седам-осам година, има сасвим јасне амбиције, да буде у врху српског фудбала. Оно што је најјасније, на свакој утакмици имамо опредељење да идемо на победу. Да би то било тако, сваки тренинг мора да се уради максимално", рекао је Веселиновић за клупски сајт.

Чукарички ће сутра од 19.30 сати дочекати Индију у првом колу Суперлиге, екипу која их је у финишу претходне сезоне победила на Бановом брду (1:0).

"Сваки пут почетак првенства доноси неизвесност. Све екипе су на старту веома мотивисане, апсолутно нема никакве разлике да ли играте код куће или на страни. Ако је опредељење онакво какво смо већ поменули, јасна је оријентација, од првог минута ћемо ићи на победу, играћемо агресивно, нападачки", рекао је Веселиновић и додао:

"Имамо велико поштовање према противнику, не смемо да се понашамо бахато. Инђија је у другом делу прошлог првенства одиграла доста добрих утакмица. У овом прелазном року довели су неколико нових играча, имају нови стручни штаб, одличног тренера... Морамо максимално да их поштујемо, али да знамо и шта је наш циљ и шта желимо да постигнемо", рекао је Веселиновић.

Веселиновић је говорио и о непредвиђеним околностима које су задесиле његову екипу, али и српски фудбал, услед пандемије корона вируса.

"Веома је то тешка ситуација са психолошког и физицког аспекта за играче, морају они, али и сви ми да се аклиматизујемо. Радујемо се што долази време утакмица, то нам је посао. Велика је жал што ће се играти без публике, али свесни смо свих одлука које се доносе, пре свега због здравља, то је неминовност. Медутим, понављам, фудбал без публике је као кад идете у позориште где глумци наступају, а нико их не гледа."

"Жао ми је због момака, с обзиром да заслужују подршку, истовремено њима могу да изразим захвалност за морално-етичке норме, за професионализам, за све што су издржали, напорно и квалитетни су радили, надам се да ће им се то вратити", закључио је Веселиновић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести