Вести: Боатенг се уз поштовање захвалио Мурињу

МИНХЕН: Фудбалски репрезентативац Немачке Жером Боатенг открио је да је био почаствован жељом Жозеа Муриња да га доведе у Манчестер Јунајтед, али да му се захвалио јер није желео да одлази из Бајерна.
fudbal vesti
Фото: Dnevnik.rs

"Позвао сам Муриња и рекао му да сам почаствован интересовањем и захвалио сам му се што се толико трудио да ме доведе у Манчестер Јунајтед", рекао је Боатенг за Билд. 

Он му је објаснио разлоге због којих није могао да прихвати понуду, а како се наводи један од разлога је што Јунајтед није озбиљан кандидат за освајање Лиге шампиона.

"Тешко је напустити Бајерн који је један од највећих клубова на свету, а посебно након што ми је тренер Нико Ковач дао уверење да сам веома важан за тим", додао је немачки штопер.

Боатенг је рекао и да је имао још интересантних понуда.

"Имао сам понуде Пари Сен Жермена и Манчестер Јунајтеда, разаматрао сам их, не зато што сам хтео да напустим Бајерн, већ зато што сам био жељан нових изазова,", казао је Боатенг.

Он је за Бајерн одиграо 261 утакмицу и постигао осам голова, док је за репрезентацију Немачке забележио 75 наступа и један гол.

Играо је још за Манчестер Сити, Хамбургер и Херту.

Кедира у Јувентусу до 2021.

ТОРИНО: Немачки фудбалер Сами Кедира продужио је уговор са Јувентусом до 2021. године, саопштено је данас на сајту шампиона Италије.

Везни играч, који је у Јувентус стигао пре три године из Реал Мадрида, до сада је одиграо 112 утакмица и постигао 20 голова.

Са "бјанконерима" је до сада освојио три узастопна Скудета, а два пута је играо финале Лиге шампиона (2015. и 2017).

За репрезентацију Немачке, са којом је постао шампион света 2014. године у Бразилу, забележио је 77 наступа и седам голова.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести