Вести: Плавшић званично у Спарти из Прага

БЕОГРАД: Досадашњи фудбалер Црвене звезде Срђан Плавшић каријеру наставља у Спарти из Прага, објављено је данас на сајту српског вицешампиона.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Млади репрезентативац Србије после Европског првенства у Пољској постигао је договор са Спартом и од данас ће задужити опрему чешког тима.

Плавшић напушта Звезду након две сезоне и одигране 73 утакмице, уз 10 голова.

Београдски медији пренели су да ће Црвена звезда од трансфера крилног фудбалера добити око 1,3 милиона евра, с тим што 20 одсто следује Плавшићевом бившем клубу Спартаку из Суботице.

Ибрахимовић сада у Атлетику, а потписује у јануару?

МАДРИД: Шведски нападач Златан Ибрахимовић, чим се опорави од повреде, могао би да потпише уговор са мадридским Атлетиком, преноси шпански лист Спорт.

Атлетико ће у јануару наредне године моћи да доводи појачања, након истека забране ФИФА, а Швеђанин ће баш тада бити спреман да се врати на терен после повреде лигамената колена.

Ибрахимовићу је истекао уговор са Манчестер Јунајтедом и без обештећења би могао да се придружи екипи Дијега Симеонеа.

План челника Атлетика је да Ибрахимовић у медицинском тиму "јорганџија" обави опоравак и касније се укључи у рад са играчким кадром.

Атлетико је у потрази за нападачем светске класе, поред Антоана Гризмана, а поред Ибрахимовића спомињали су се Дијего Коста из Челсија и нападач Лиона Александр Лаказет.

Карсдорп прешао из Фејнорда у Рому

РИМ: Холандски фудбалер Рик Карсдорп прећи ће у Рому из Фејнорда у трансферу вредном најмање 16 милиона евра.

Овај 22-годишњи десни бек потписаће петогодишњи уговор када прође данашње лекарске прегледе у Риму.

Шампион Холандије добиће одмах 16 милиона евра за обештећење, а потом и додатна три милиона у случају да се испуне одређени бонуси.

Карсдорп је дуго био на мети Барселоне, Манчестер Јунајтеда и Бајерн Минхена, али је нови спортски директор Римљана Монћи, човек познат по добрим потезима на трансфер тржишту, био најбржи.

Карсдорп је поникао у клубу из Ротердама, прошао је све селекције репрезентације Холандије, и за А тим одиграо два меча.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести