Ветерани ФК Војводина били веома активни у 2018. Години: Бројне акције некадашњих асова

Током 2018. године, секција ветерана ФК Војводина, која је у међувремену прерасла у Спортско удружење, била је веома активна.
FKV Dr Radosav, Dragic Zivkovic i dr Viskovic
Фото: Др Радивој Радосав уручују монографију клуба Драгићу Живковићу, фото: Дневник

Чланови Удружења окупљају се редовно и друже сваког четвртка у ВИП салону стадиона “Карађорђе”, с тим да су ти састанци конструктивни и на њима се, кроз дискусије, стиже до занимљивих и корисних предлога. Уз то, иницијативе које се тамо роде, захваљујући пре свих председнику Васи Пушибрку, веома брзо се претачу у конкретне акције, па је вредно забележити где су све били и шта су урадили прошле године најстарији чланови новосадског фудбалског суперлигаша.

У јануару је делегација ветерана посетили  Ковиљ, где се договорила о будућој сарадњи са локалним ФК Шајкаш. Нешто касније, били су у гостима  Клубу навијача ФК Војводина у Сомбору, а суорганизатори су хуманитарне утакмице у којој су се састали ветерани Војводине и селекција ФИФПро. Том приликом, скупљено је 10.000 евра за помоћ болесној деци. Легендарни играчи црвено-белих учествовали су и у организацији 36. Меморијала „Стеван Нештицки”, када су њихови гости  били су челни људи ФК “Стеван Нештицки” из Лесковика, код Ниша. На самом турниру даривали су пехар најбољем играчу који носи дрес са бројем 6 на леђима.

Крајем маја прошле године, одржана је годишња Скупштина ветерана и том приликом је Секција  преименована у Спортско удружење  ветерана ФК Војводина. Након тога, Удружење је регистровано у АПР-у и постало је правни субјект.

У јулу су ветерани новосадског клуба ступили у контакт с челницима НК Динамо из Загреба, после чега су, на њихову молбу, од хрватског клуба добили финансијску помоћ за заједничког бившег играча обе екипе Драгана  Бошњака, у износу од  4.100 евра.


Брига о старима и болеснима

Ветерани Војводине су ступили у контакт или посетили оне своје чланове који, због болести или старости, не могу да присуствују њиховим састанцима. Тако су били у посетама или су се чули са Владимиром Ракићем, Драгом Живковићем и Адолфом Ламбијем. Успели су и да обезбеде потребну документацију и сместе у дом бившег саиграча Бранислава Вељковића. Учествовали су у комеморацијима и сахранама бивших истакнутих играча Јосипа Пирмајера и Луке Малешева.


Играчки део Удружења ветерана одиграо је и седам утакмица широм Војводине. Били су црвено-бели у Ђали, Руми, Савином Селу, Бачком Добром Пољу, Сремским Карловцима, Раткову и Гардиновцима. Сваки пут су са екипом путовали и старији чланови секције, који су домаћинима додељивали  монографије - 100 година ФК Војводина.

Заједно са Омладинском школом клуба, донели су одлуку да се изаберу и награде најбоље екипе, појединци и тренери у школи “Илија Пантелић”. Поред свега наведеног, некадашњи асови новосадског клуба су обележили на пригодан начин значајне годишњице из историје Воше, пласирали за навијаче и поштоваоце клупско вино у специјалној амбалажи и поставили профиле на друштвеним мрежама, који окупљају све више чланова и симпатизера.

Крајем децембра, организовали су у Медија центру у Ветернику скуп којем је присуствовало преко 60 ветерана, поводом проширења играчке секције Удружења ветерана. Све ово говори о жељи бивших играча, тренера, лекара и пријатеља клуба да активно учествују у животу ФК Војводина.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести