Више од 10.000 ђака на утакмици Србија - Црна Гора

БЕОГРАД: Више од 10.000 београдских основаца бодриће фудбалску репрезентацију Србије на утакмици против Црне Горе у Лиге нација, најавио је данас градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.
navijaci, fss
Фото: FSS

Одлазак на утакмицу омогућен је наставком сарадње Секретаријата за образовање и дечју заштиту и Фудбалског савеза Србије, који је за 202 основне школе у Београду обезбедио по 50 бесплатних карата.

"Ово је друга утакмица на коју бесплатно водимо основце, након што су недавно присуствовали утакмици са Румунијом. Реакције ђака су тада биле феноменалне и обећали смо да ће таквих догађаја бити још. Ево сада још једне прилике да међу децом промовишемо спорт, спортско понашање и дух, али и осећање припадности својој земљи кроз спортско навијање за репрезентацију", рекао је Гак.

Он је поручио да би било добро да се у овакве акције укључе све спортске и културне институције у граду и да се ђацима пружи што више бесплатног, разноврсног и квалитетног садржаја ван школа.

"Спортски и културни догађаји су прави начин да децу као друштво учимо правим вредностима. То је један од начина и да смањимо вршњачко насиље, да их склонимо од порока и да их усмеримо на прави начин", поручио је Гак.

Утакмица између Србије и Црне Горе, одлучујућа у борби за прво место у Групи 3 Ц Лиге нација, игра се у суботу од 15 сати на стадиону Рајко Митић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести