Владан Воргучин једини Бечејац који брани боје локалног српсколигаша: Атмосфера обећава берићетно пролеће

Спала књига на једно слово! То би у најкраћем могло да се каже кад је број Бечејаца у редовима фудбалаког српсколигаша са Тисе.
vladan becej
Фото: Владан Воргучин, фото: В. Јанков

Владан Воргучин (22) је у клубу већ 16 године.

- Стигао сам у клуб са шест година. Прошао школицу фудбала код тренера Дејана Станојева и касније играо за све клупске селекције. Исти тренер ме је пратио и у каснијим селекцијама, мада сам сарађивао и са другим тренерима у клубу. Одредили су ми дефанзивну позицију по боку. Тренирам, учим, кажу напредујем... Извршавам све клупске обавезе, редовно сам добијао шансу да играм, изузев прошле сезоне кад смо били чланови прволигашког каравана. Тројица тренера, Бранко Савић, на кратко Дејан Станојев, и Душан Бајић, нису ми пружили ни минут прволигашког задовољства. Не кажем ово зато што им нешто замерам, него чисто да се види да нисам клонуо духом. Наставио сам да радим и јесенас сам укњижио 14 наступа - започиње своју фудбалску причу Владан Воргучин.

Бечејски фудбал је познат по томе да кад играју у боље рејтингованом рангу такмичења, има мало играча из матичног клуба. Јесенас су, поред Воргучина, били Славољуб Дабижљевић, Жарко Кобиљски и Бојан Ћулум, а сада, не рачунајући јуноше који тек траже своје место под сунцем, остаде он сам.

- Моје је да радим, а тренерово да одлучи ко ће кад и на којој позицији да игра. Примечујем, као и остали, да су нам ове зимске припреме изузетно садржајне. Новајлија у стручном штабу, млади тренер Дејан Чокорило, унео је неке новине, па су нам тренинзи, било да се ради у теретани или на терену, занимљиви. Мени лично одговара кад нема толико „сувих трчања“ -  искрен је Владан Воргучин.  

Мада сви фудбалери у зимским и летњим паузама играју мали фудбал на турнирима, мало је њих који су се опробали у правом футсалу. Владан је један од ретких.

- Волим мали фудбал, јер је динамичнији, чешће си у поседу лопте, а и дружења после играња су допринела томе. Минуле полусезоне сам се одлучио да прихватим позив овдашњег футсал друголигаша и заиграм кад ми обавезе то дозволе. Међутим, у овој годину бићу само на великом терену, а мали фудбал ће остати у домену рекреације - открива нам Воргучин.

Разменили су Бечејци трећу недељу рада током актуелних припрема, почели да играју и контролне утакмице, па је разумљиво што размишљају о ономе што их чека у наставку сезоне.

- Мада је мало ко веровао, ова зима нам је донела доста промена. Доста играча је отишло, па је разумљиво да их је доста и дошло. Углавном су то млади фудбалери, па ће се брзо и лако уклопити. Добро раде, као уосталом сви, атмосфера у клубу је такође, добра и из тога мора да исплива позитивна ствар. Шта желим? Па, желим да мање него јесенас примимо голова, а да их више дамо. Наравно, лако је то рећи, али ако сви максимално озбиљно приђемо обавезама које су пред нама, све је остварљиво -  закључује Владан Воргучин.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести